Marktstandplaatsvergunning aanvragen, wijzigen of opzeggen

Voor ambulante handelaren (marktkooplieden): wilt u op een markt in de gemeente Groningen een standplaats innemen om te handelen? Dan hebt u een marktvergunning nodig. Die vergunning vraagt u aan bij de gemeente. Ook wijzigingen moet u aanvragen.
Aanvraag marktstandplaats, wijziging van uw vergunning, bijschrijving van een vaste vervanger of opzegging marktstandplaats.

Na uw aanvraag

U krijgt zo snel mogelijk een brief met het besluit over uw aanvraag. Dit duurt maximaal 8 weken.

• U neemt de marktstandplaats persoonlijk in.
  • U houdt zich aan het Marktreglement Groningen 2021.
  • U staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Kosten

• U betaalt marktgeld per vierkante meter, plus de kosten voor stroom en reclame. Voorbeeld: standplaats 4 x 3 m, incl. 16 Ampère 230 Volt-aansluiting € 16,27 per dag.
  • Let op! U betaalt altijd de kosten per dag, ook al gebruikt u de standplaats maar voor een deel van de dag.

Tekeningen met grondnummers

Grote Markt

Grote Markt - tekening met grondnummers

Vismarkt

Vismarkt - tekening met grondnummers

Akerkhof

Akerkhof - tekening met grondnummers

Beschikbare grondnummers

Beschikbare grondnummers staan in het Marktnieuws. Vraag het Marktnieuws op via het contactformulier.

• Marktkantoor, A-kerkhof 10: dinsdag t/m zaterdag 08:00 - 17:00 uur

Harm Buiterplein 1, Groningen (Europapark)
Telefoon 14 050