Informatiecentrum Stationsgebied

Er staat veel te gebeuren in het stationsgebied. Daarom heeft de gemeente hiervoor een tijdelijk informatiecentrum ingericht op de voormalige P&R aan de Zaanstraat.

Langskomen

U kunt elke eerste maandag van de maand terecht bij het informatiecentrum aan de Zaanstraat, tussen 13:00 en 17:00 uur. 

 Hebt u vragen en wilt u op een ander moment een afspraak maken? Vul dan het contactformulierexterne-link-icoon in. Dan nemen wij contact met u op.

Spoorcafé

In het informatiecentrum vinden regelmatig bijeenkomsten plaats onder de titel Spoorcafé. Dan bespreken we thema’s die te maken hebben met de ontwikkeling van het Stationsgebied met buurtbewoners, inwoners van de stad en andere geïnteresseerden. Het gaat om informatie delen, plannen bespreken en reacties en meningen ophalen.

Geïnteresseerd in welke Spoorcafés er al zijn geweest? Kijk voor verslagen en presentaties in onze Bibliotheek.

Terrein

Op het terrein kunnen evenementen worden georganiseerd, om levendigheid in de buurt te creëren. Hierin zal ook SPOT Groningen, de organisatie achter De Oosterpoort en de Stadsschouwburg, een rol spelen. Bijvoorbeeld door kleine open air concerten (50 personen) en eten met de buurt te organiseren. Het informatiecentrum kan ook worden ingezet voor het organiseren van initiatieven uit de buurt.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en bijeenkomsten die we organiseren in het informatiecentrum en over het Stationsgebied? Vul dan contactformulierexterne-link-icoon en geef bij de opmerkingen aan dat u op de hoogte wilt blijven.