trash iconNieuwe huisvuilpas aanvragen

Is uw pas kapot? Of bent u net nieuw op dit adres komen wonen en trof u geen huisvuilpas aan? Dan is een nieuwe huisvuilpas gratis. Bent u uw pas kwijtgeraakt, dan zijn er kosten aan verbonden: bij online aanvragen € 21,20 (betaling via iDeal).

Belt u liever?

U kunt ook telefonisch een nieuwe huisvuilpas aanvragen. Bel 14 050. U ontvangt een brief wanneer de pas voor u klaarligt op Harm Buiterplein 1.

Een nieuwe huisvuilpas kost bij telefonisch aanvragen € 23,20 (betaling met pin bij afhalen aan de balie op Harm Buiterplein 1, Groningen).

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Bel 14 050 of raadpleeg de Afvalapp.

Kosten

De prijs is gebaseerd op de kostprijs van de pas, de nodige administratieve handelingen en de verzendkosten.

Nee, ook al is er mogelijk nog geen nieuwe pas aangemaakt. De oude pas blokkeert na aanvraag van een nieuwe pas.

Bij een online aanvraag verlopen sommige processen automatisch. Een telefonische aanvraag kost meer inzet van medewerkers.

Nee.

Nee.

Meer vragen

Bij online aanvraag krijgt u de pas thuisgestuurd binnen 5 werkdagen. Bij telefonische aanvraag moet u de pas ophalen op Harm Buiterplein 1, Groningen.

Nee. Zo'n gaatje kan ervoor zorgen dat de pas niet meer werkt.

Maximaal 1. Alleen voor panden met kamerverhuur, zoals studentenhuizen, kunt u meer dan 1 pas aanvragen. Hiervoor moet u wel extra kosten betalen.

Vul het webformulier in en verzend het.

Bij nieuwe woningen of appartementen hebt u een voorziening nodig voor de inzameling van huisafval. De eigenaar (en dus niet de bewoner) moet deze voorziening regelen met de gemeente. Dit geldt ook bij uitbreiding van het aantal adressen en verzelfstandiging van een woning. Voordat u een bouwplan indient, moet de pandeigenaar contact opnemen met Stadsbeheer. Bel 14 050.

Werkt de pas van uw buren ook niet op de container? Dan is er zeer waarschijnlijk een storing of is de container vol. Doe een melding. De gemeente probeert een storing binnen 24 uur op te lossen.