Fiets kwijt

Bent u uw fiets kwijt? En weet u niet of uw fiets is gestolen of weggesleept door de gemeente? Kijk dan eerst op de website Verloren of Gevonden.

Fiets weggesleept

Stond uw fiets niet in een fietsenrek? Dan kan het zijn dat de gemeente hem heeft weggehaald. Dat doen we alleen op plekken waar een fiets in de weg staat, omdat hij gevaarlijk is voor voetgangers of mensen die bijvoorbeeld slecht zien of slecht kunnen lopen. Ook fietsen die er al 12 dagen of langer staan, haalt de gemeente weg.

Let op! Per 3 augustus 2020 wordt er in het stationsgebied weer gehandhaafd. Dit was in verband met corona even stilgelegd. Handhaving betekent dat je in het Stationsgebied je fiets niet langer dan 12 dagen achter elkaar mag laten staan en dat je je fiets in de rekken moet plaatsen. Vanaf half juli krijgen de fietsen weer een label, zodat ze na 12 dagen kunnen worden verwijderd en verplaatst naar het AFAC Fietsdepot in Vinkhuizen. Vanaf 1 juli is het AFAC weer geopend van maandag tot en met vrijdag van 14:00 - 18:00 uur.

Kijk voor actuele informatie op groningenfietsstad.nl. Daarnaast worden fietsen verwijderd uit sommige voetgangersgebieden in de binnenstad. Kijk daarvoor op: gemeente.groningen.nl/coronamaatregelen-binnenstad

Deze wegsleepregeling geldt op een paar plaatsen in de stad Groningen:

  • Hoofdstation Groningen (stationsgebied)
  • Groninger Museum
  • Station Europapark
  • Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en Belastingdienst (Kempkensberg)

Fiets ophalen

Weggehaalde fietsen gaan naar het AFAC Fietsdepot Groningen aan de Travertijnstraat. Daar kunt u uw fiets ophalen. Dit kost 25 euro. U kunt alleen met PIN betalen. Als u uw fiets na 4 weken niet hebt opgehaald, verkoopt WerkPro hem.

Het AFAC Fietsdepot Groningen is op dit moment alleen telefonisch bereikbaar: 050 579 75 74.
Op werkdagen tussen 14:00 en 18:00 uur.
Travertijnstraat naast nummer 2
Groningen

Fiets gestolen

Denkt u dat uw fiets gestolen is? Doe dan aangifte bij de politie.