U bent hier

Fiets kwijt

Bent u uw fiets kwijt? En weet u niet of uw fiets is gestolen of weggesleept door de gemeente? Kijk dan eerst op de website Verloren of Gevonden.

Fiets weggesleept

Stond uw fiets niet in een fietsenrek? Dan kan het zijn dat de gemeente hem heeft weggehaald. Dat doen we alleen op plekken waar een fiets in de weg staat, omdat hij gevaarlijk staat voor voetgangers of mensen die bijvoorbeeld slecht zien of slecht kunnen lopen. Ook fietsen die er al 12 dagen of langer staan, haalt de gemeente weg.

Deze wegsleepregeling geldt op een paar plaatsen in de stad Groningen:

  • Stationsgebied (Stadsbalkon, Fietsflat, Achterweg, Van Hallpad)
  • Groninger Museum
  • Rondom station Groningen Europapark en in fietsenstalling Europapark
  • Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en Belastingdienst (Kempkensberg)
  • Binnenstad i.v.m. corona
  • Nieuwe Markt inclusief fietsenstalling Nieuwe Markt

Stationsgebied

Vanaf 3 mei wordt er in het Stationsgebied weer gehandhaafd. Dat wil zeggen dat vanaf die datum de fietsen weer worden gelabeld. Als uw fiets dus een label krijgt en er 4 weken later nog staat, wordt deze weggehaald en naar het AFAC Fietsdepot in Vinkhuizen gebracht. Daar kunt u de fiets tegen betaling weer ophalen.

Binnenstad

Uit sommige voetgangersgebieden in de binnenstad worden fietsen verwijderd - kijk op coronamaatregelen binnenstad.

Fiets ophalen

Weggehaalde fietsen gaan naar het AFAC Fietsdepot Groningen. Daar kunt u uw fiets ophalen. Dit kost € 25,00. U kunt alleen betalen met PIN. Als u uw fiets na 4 weken niet hebt opgehaald, verkoopt WerkPro hem.

Openingstijden AFAC

Het AFAC Fietsdepot Groningen is open op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur. Wilt u uw fiets ophalen? Maak eerst een afspraak via 050 579 75 74 (tijdens kantooruren). U vindt het AFAC Fietsdepot aan de Travertijnstraat naast nummer 2 in Vinkhuizen, Groningen.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden tijdens de feestdagen op stallingen.nl  Hebt u vragen? Bel 050 579 75 74 (tijdens kantooruren).

Fiets gestolen

Denkt u dat uw fiets gestolen is? Doe dan aangifte bij de politie.