U bent hier

Fiets kwijt

Bent u uw fiets kwijt? En weet u niet of uw fiets is gestolen of weggesleept door de gemeente? Kijk dan eerst op de website Verloren of Gevonden.

Fiets weggesleept

Stond uw fiets niet in een fietsenrek? Dan kan het zijn dat de gemeente hem heeft weggehaald. Dat doen we alleen op plekken waar een fiets in de weg staat, omdat hij gevaarlijk is voor voetgangers of mensen die bijvoorbeeld slecht zien of slecht kunnen lopen. Ook fietsen die er al 12 dagen of langer staan, haalt de gemeente weg.

Deze wegsleepregeling geldt op een paar plaatsen in de stad Groningen:

  • Hoofdstation Groningen (stationsgebied)
  • Groninger Museum
  • Station Europapark
  • Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en Belastingdienst (Kempkensberg)
  • Binnenstad i.v.m. corona

Stationsgebied

Tijdelijke verruiming wegsleepregeling fietsen

Vanwege het coronavirus is de handhaving op de 12 dagen-termijn uitgesteld. Fietsen op het stadsbalkon mogen blijven staan tot en met 15 maart 2021. Kijk voor actuele informatie op groningenfietsstad.nl.

Binnenstad

Uit sommige voetgangersgebieden in de binnenstad worden fietsen verwijderd - kijk op coronamaatregelen binnenstad.

Fiets ophalen

Het AFAC is vanaf 3 maart op afspraak weer open op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur. Bel met 050 579 75 74 voor een afspraak.

Weggehaalde fietsen gaan naar het AFAC Fietsdepot Groningen aan de Travertijnstraat. Daar kunt u uw fiets ophalen. Dit kost € 25,00. U kunt alleen betalen met PIN. Als u uw fiets na 4 weken niet hebt opgehaald, verkoopt WerkPro hem.

Het AFAC Fietsdepot Groningen is open op werkdagen tussen 14:00 en 18:00 uur. Travertijnstraat naast nummer 2, Groningen

Hebt u vragen? Bel 050 579 75 74 (tijdens kantooruren).

Fiets gestolen

Denkt u dat uw fiets gestolen is? Doe dan aangifte bij de politie.