U bent hier

Fiets kwijt

Bent u uw fiets kwijt? En weet u niet of uw fiets is gestolen of weggesleept door de gemeente? Kijk dan eerst op de website Verloren of Gevonden.

Fiets weggesleept

Stond uw fiets niet in een fietsenrek? Dan kan het zijn dat de gemeente hem heeft weggehaald. Dat doen we alleen op plekken waar een fiets in de weg staat, omdat hij gevaarlijk is voor voetgangers of mensen die bijvoorbeeld slecht zien of slecht kunnen lopen. Ook fietsen die er al 12 dagen of langer staan, haalt de gemeente weg.

Deze wegsleepregeling geldt op een paar plaatsen in de stad Groningen:

  • Hoofdstation Groningen (stationsgebied)
  • Groninger Museum
  • Station Europapark
  • Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en Belastingdienst (Kempkensberg)
  • Binnenstad i.v.m. corona

Stationsgebied

Tijdelijke verruiming wegsleepregeling fietsen

In verband met corona verruimen we de 12 dagen-termijn naar 28 dagen. Er wordt dus wel gehandhaafd in het Stationsgebied, maar we hanteren geen 12 dagen maar 28 dagen.  Deze tijdelijke maatregel duurt tot 1 januari 2021. 
Concreet betekent dit dat je vanaf maandag 5 oktober 2020, tijdelijk tot 1 januari 2021, in het Stationsgebied je fiets niet langer dan 28 dagen achtereenvolgend mag laten staan en dat je je fiets, zoals gewoonlijk, in de rekken moet plaatsen. De fietsen worden gelabeld en na 28 dagen verwijderd en verplaatst naar het AFAC Fietsdepot in Vinkhuizen.
Kijk voor meer informatie over fietsparkeren op www.groningenfietsstad.nl

Binnenstad

Daarnaast worden fietsen verwijderd uit sommige voetgangersgebieden in de binnenstad. Kijk daarvoor op: coronamaatregelen binnenstad

Fiets ophalen

Weggehaalde fietsen gaan naar het AFAC Fietsdepot Groningen aan de Travertijnstraat. Daar kunt u uw fiets ophalen. Dit kost € 25,00. U kunt alleen betalen met PIN. Als u uw fiets na 4 weken niet hebt opgehaald, verkoopt WerkPro hem.

Het AFAC Fietsdepot Groningen is open op werkdagen tussen 14:00 en 18:00 uur. Travertijnstraat naast nummer 2, Groningen

Hebt u vragen? Bel 050 579 75 74 (tijdens kantooruren).

Fiets gestolen

Denkt u dat uw fiets gestolen is? Doe dan aangifte bij de politie.