Extra vergoedingen voor sport en cultuur

Hebt u kinderen en een laag inkomen? Maak dan gebruik van de extra's voor uw kinderen.

Algemene vergoedingen

Sporten voor uw kinderen hoeft geen geld te kosten. In veel wijken zijn gratis sportactiviteiten. B-Slim organiseert gratis sportactiviteiten voor kinderen. Dat doen ze in Ten Boer en in de wijken Lewenborg, Beijum, Oosterpark, Corpus den Hoorn, De Wijert, Hoogkerk, Selwerd, Paddepoel, Vinkhuizen, Indische Buurt en De Hoogte.

Ook de jeugdteams van WIJ Groningen organiseren activiteiten voor kinderen uit alle wijken. Ga voor meer informatie naar Sport050externe-link-icoon, Check050externe-link-icoon of ga naar het WIJ-teamexterne-link-icoon bij u in de buurt.

Wil uw kind (van 0 t/m 17 jaar) graag lid worden van een sportclub? Of wil uw kind meedoen aan activiteiten zoals muziek, theater, dans, of tekenen? Maar hebt u daar zelf geen geld voor? 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuurexterne-link-icoon kan een lidmaatschap of lesgeld vergoeden. Ook sportkleding, materialen en instrumenten kunnen vergoed worden. 

U kunt een aanvraag doen voor een bijdrage van maximaal € 300 (sport) of  € 500 (cultuur) per kind per jaar. Aanvragen kan alleen via een tussenpersoon. Bijvoorbeeld een onderwijzer of brugfunctionaris op school of iemand van het WIJ-teamexterne-link-icoon bij u in de buurt.

Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuurexterne-link-icoon zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum.

Een aanvraag wordt gedaan door een intermediair. Dit kan bijvoorbeeld een schuldhulpverlener, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of iemand van het WIJ-teamexterne-link-icoon zijn.

Gratis lid worden van de bibliotheek? Dat kan voor kinderen t/m 17 jaarexterne-link-icoon. Volwassenen met een Stadjerspasexterne-link-icoon betalen €5,00 per jaar. Ga voor meer informatie naar het WIJ-teamexterne-link-icoon bij u in de buurt.

Andere toeslagen en regelingen

Misschien zijn er nog meer toeslagen of regelingen waar u recht op hebt. Dan kunt u maandelijks veel geld besparen.

Ontdek het via Dat geldt voor mijexterne-link-icoon van De VoorzieningenWijzer. Vraag een adviesgesprek aan of doe zelf anoniem de check. U kunt direct de toeslagen en regelingen aanvragen.