Elektrische apparaten inleveren

Wilt u een oud elektrisch apparaat kwijt? U kunt het apparaat inleveren bij een afvalbrengstation of een winkel waar u een nieuw apparaat koopt. U kunt het ook laten ophalen of inleveren bij de chemokar.

Tip! Werkt een apparaat nog goed? En brengt u het naar het afvalbrengstation aan Duinkerkenstraat 99 in Groningen? Lever het dan in bij de Kringloopcontainer die op dat afvalbrengstation staat (geen witgoed). Zo helpt u mee om armoede in de gemeente te bestrijden.

Naar afvalbrengstation brengen

Wilt u van een apparaat af zonder dat u een nieuwe koopt? Dan kunt u uw oude apparaat gratis inleveren bij een afvalbrengstation.

Groningen, Duinkerkenstraat 99 (Industriebuurt Woldjerspoor)

Maandag t/m vrijdag 08:00 - 16:30 uur
Zaterdag 10:00 - 15:00 uur

Groningen, Electronstraat 2 (Vinkhuizen)

Maandag t/m vrijdag 10:00 - 16:30 uur
Zaterdag 10:00 - 15:00 uur

Haren, Van Maerlantlaan 1

(geen wit- en bruingoed, alleen kleinere apparaten)
Maandag t/m vrijdag 08:30 - 16:00 uur
Zaterdag 09:00 - 12:00 uur

Ten Boer, Boltweg 1

(alleen apparaten die in een normale boodschappentas passen)
Elke 1e vrijdag van de maand 14:00 - 16:00 uur

Naar winkel brengen

Bent u van plan om een nieuw, vergelijkbaar apparaat te kopen? Dan kunt u uw oude apparaat gratis inleveren bij de winkel waar u het nieuwe apparaat koopt. De winkelier is verplicht uw oude apparaat in te nemen wanneer u dit bij de aankoop meldt. Dit is de oud-voor-nieuwregeling. Als u een nieuw elektrisch apparaat koopt, betaalt u ook een recyclingbijdrage. Deze bijdrage zit bij de prijs inbegrepen.

Laten ophalen

Grotere elektrische apparaten (witgoed en bruingoed) zoals een wasmachine, koelkast of zonnebank kunt u aan huis laten ophalen door de gemeente (let op: niet in voormalige gemeente Ten Boer). Voor particulieren is het gratis. Bedrijven, verenigingen en andere organisaties kunnen oude apparaten tegen betaling laten halen. Bel 050 367 1000 om een afspraak te maken.

(N.B.: vanwege een technische storing is het op dit moment niet mogelijk om elektrische apparaten online aan te melden.)

Bij chemokar inleveren

Apparaten die zo klein zijn dat ze in een normale boodschappentas passen, kunt u ook gratis inleveren bij de chemokar. Kijk op de Afvalwijzer wanneer de chemokar bij u in de buurt staat.

Inzameling GoudGoed

In sommige buurten, wijken en dorpen zamelt GoudGoed elektrische apparaten in, tegelijk met textiel. Het gaat om kleinere apparaten als een radio, koffiezetapparaat, printer, krultang enz. Zeg maar alles met een stekker dat door één persoon te dragen is.

Kijk voor de ophaaldagen in uw straat op de Afvalwijzer (bij Kleding, textiel en schoenen). Doe de apparaten in een plastic zak en zet deze op een ophaaldag aan de weg. GoudGoed komt langs vanaf 08:30 uur.

Kringloopwinkel

Werkt een apparaat dat u kwijt wilt nog goed? Dan kunt u het ook naar een kringloopwinkel brengen of laten ophalen door een kringloopbedrijf.

Bekijk het filmpje

Altijd al benieuwd wat er met je oude computer gebeurt? Als je 'm inlevert bij het afvalbrengstation, dan wordt hij bij Virol in Scheemda zorgvuldig gedemonteerd. Werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt, uit onder andere de stad, verdelen de apparaten in 28 verschillende afvalstromen.