Elektrische apparaten inleveren

U kunt oude elektrische apparaten inleveren bij een afvalbrengstation of een winkel waar u een nieuw apparaat koopt. U kunt ze ook laten ophalen of inleveren bij de chemokar.

Naar afvalbrengstation brengen

Wilt u van een apparaat af zonder dat u een nieuwe koopt? Dan kunt u uw oude apparaat inleveren bij een afvalbrengstation.

Werkt een apparaat nog goed? En brengt u het naar het afvalbrengstation aan Duinkerkenstraat 99 in Groningen? Lever het dan in bij de Kringloopcontainer die op dat afvalbrengstation staat (geen witgoed). Zo helpt u mee om armoede in de gemeente te bestrijden.

Naar winkel brengen

Bent u van plan om een nieuw, vergelijkbaar apparaat te kopen? Dan kunt u uw oude apparaat gratis inleveren bij de winkel waar u het nieuwe apparaat koopt. De winkelier is verplicht uw oude apparaat in te nemen wanneer u dit bij de aankoop meldt. Dit is de oud-voor-nieuwregelingexterne-link-icoon. Als u een nieuw elektrisch apparaat koopt, betaalt u ook een recyclingbijdrageexterne-link-icoon. Deze bijdrage zit bij de prijs inbegrepen.

Laten ophalen

Grotere elektrische apparaten (witgoed en bruingoed) zoals een wasmachine, koelkast of zonnebank kunt u aan huis laten ophalen door de gemeente. Voor particulieren is het gratis. Bedrijven, verenigingen en andere organisaties kunnen oude apparaten tegen betaling laten halen. Maak een afspraakexterne-link-icoon.

Bij chemokar inleveren

Apparaten die zo klein zijn dat ze in een normale boodschappentas passen, kunt u ook inleveren bij de chemokar. Kijk op de Afvalwijzer wanneer de chemokar bij u in de buurt staat.

Inzameling GoudGoed

In sommige buurten, wijken en dorpen zamelt GoudGoed elektrische apparaten in, tegelijk met textiel. Het gaat om kleinere apparaten als een radio, koffiezetapparaat, printer, krultang enz. Zeg maar alles met een stekker dat door één persoon te dragen is.

Kijk voor de ophaaldagen in uw straat op de Afvalwijzer (bij Textiel). Doe de apparaten in een plastic zak en zet deze op een ophaaldag aan de weg. GoudGoed komt langs vanaf 08:30 uur.

Kringloopwinkel

Werkt een apparaat dat u kwijt wilt nog goed? Dan kunt u het ook naar een kringloopwinkel brengen of laten ophalen door een kringloopbedrijf.

Bekijk het filmpje

Altijd al benieuwd wat er met uw oude computer gebeurt? Als u 'm inlevert bij het afvalbrengstation, dan wordt hij bij Virol in Scheemda zorgvuldig gedemonteerd. Werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt, uit onder andere de stad, verdelen de apparaten in 28 verschillende afvalstromen.