Corry Broersma-van Vugt - Trouwambtenaar

Als trouwambtenaar van de gemeente Groningen stel ik mij graag aan u voor.

Taal

Nederlands

Voorstellen

Als ik een huwelijk heb voltrokken denk ik vaak: wat is er mooier dan een bijdrage te kunnen leveren op zo'n belangrijk moment in het leven van twee mensen, en allen die daarbij aanwezig zijn.

Al ruim 20 jaar beleef ik als ambtenaar plezier aan het gesprek met het bruidspaar voor de trouwdag. Het liefst kom ik bij jullie thuis, enkele weken voor de huwelijksvoltrekking. De eigen omgeving is voor mij belangrijk voor het beeld dat ik van jullie krijg. En als ik dan thuis kom na zo'n gesprek zeg ik: het waren toch weer zulke leuke mensen! Ik voel dan betrokkenheid en ben blij voor het aanstaande bruidspaar of partnerpaar. En leef ook mee met verdrietige gebeurtenissen die in zo'n gesprek naar voren kunnen komen. Want het is wel een scharniermoment in jullie leven. Waarbij ik jullie vertrouwen heb gekregen om er iets waardevols van te maken.

Met jullie informatie als leidraad en jullie wensen voor deze dag, probeer ik met een realistische- en humoristische kijk op het leven een persoonlijk verhaal te maken voor jullie trouwdag. Vandaar dat zo'n verhaal nooit hetzelfde zal zijn, gewoon omdat geen mens hetzelfde is. Dat maakt dat het werk als ambtenaar ook zo boeiend blijft!

Het huwelijk is een feest, de huwelijksvoltrekking niet minder. En het huwelijk blijft voor mij een plechtigheid waarbij jullie een verbintenis aangaan, een band bevestigen. Dat is een besluit om bij stil te staan. Een stap die gevierd mag worden, een stap waarbij tot uitdrukking wordt gebracht wat de essentie van trouw is.

Zelf ben ik al vele jaren getrouwd, wij hebben één zoon, een lieve schoondochter en drie kleinkinderen waar wij veel plezier aan beleven. Ik doe vrijwilligerswerk bij Coach4You, ben betrokken bij de oecumene, en beschouw mijn ambtenaarschap als een dienstverlening aan de maatschappij.

Contact

050 526 17 68
06 4714 5033
corrybroersma@xs4all.nl