Aanpak Binnenstad Groningen

De binnenstad van Groningen krijgt de komende jaren een forse impuls: meer ruimte voor voetgangers en fietsers, aantrekkelijker én goed bereikbaar.

Binnenstad 050 - ruimte voor jou

Het wordt steeds drukker in de van oudsher middeleeuwse binnenstad. Daarom moeten we slimmer met de beschikbare ruimte omgaan.

Dit doen we via 10-tallen projecten onder de noemer Binnenstad 050 – ruimte voor jou. Het doel is een aantrekkelijke, toegankelijke, veilige en bereikbare binnenstad. Voor jong en oud, voor iedereen.

Stadslogistiek

Samen met vervoerders, ondernemers en belangenorganisaties werken we aan een plan om het vracht- en bestelverkeer in de binnenstad te verminderen. Dit plan heet ‘Ruimte voor Zero Emissie Stadslogistiek’. Het doel is dat er in 2022 venstertijden gelden binnen de gehele Diepenring en bij winkelgebied De Westerhaven en dat bevoorrading in 2025 alleen nog maar emissievrij (elektrisch, met waterstof, op de fiets) gebeurt.

Inspraakperiode

Vanaf 24 augustus tot en met 5 oktober kunt u ons laten weten wat u van de plannen vindt. U kunt op twee manieren reageren: per post of per e-mail. Per post kunt u uw reactie sturen naar: College van B&W, Postbus 20001, 9700 PB Groningen. Per e-mail kunt u uw reactie sturen naar stadslogistiek@groningen.nl.

Informatiebijeenkomsten over veranderingen laden en lossen

We willen u graag informeren over de plannen en van u horen wat u van de plannen vindt. U bent van harte uitgenodigd voor een van onderstaande informatiebijeenkomsten:

  • Maandag 14 september 2020. Inloop vanaf 14.30 uur. De toelichting op de plannen begint om 15.00 uur. De bijeenkomst duurt tot 16.30 uur. Locatie: Rabo Studio in het Forum Groningen, Nieuwe Markt 1.
  • Dinsdag 22 september 2020. Inloop vanaf 19.30 uur. De toelichting op de plannen begint om 20:00 uur. De bijeenkomst duurt tot 21.30 uur. Locatie: Rabo Studio in het Forum Groningen, Nieuwe Markt 1.

Lees ook de de uitnodigingsbrief die is verzonden.

Aanmelden verplicht

Uiteraard nemen we bij deze bijeenkomsten de coronamaatregelen in acht. Om die reden is aanmelden voor deze bijeenkomst verplicht. Stuur een mail naar stadslogistiek@groningen.nl met de datum van de bijeenkomst waarvoor u zich aanmeldt, uw naam, adres en telefoonnummer. Per bijeenkomst is er plek voor maximaal 85 bezoekers. We registreren de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Zijn er teveel inschrijvingen, dan plaatsen we u op de reservelijst. U ontvangt van ons een bevestiging van uw aanmelding.

Video: Bevoorrading binnenstad Groningen - schoner, slimmer en minder vracht- en bestelverkeer.

Meer informatie