Wijkvervoer

In verschillende wijken binnen de gemeente rijdt wijkvervoer. Dit zijn initiatieven van vrijwilligers die inwoners thuis ophalen en naar een bestemming binnen de wijk of een aangrenzende wijk brengen. Bijvoorbeeld naar de dokter, de fysiotherapeut, het wijkcentrum of de supermarkt. Het wijkvervoer is voor oudere en minder zelfredzame inwoners in de gemeente Groningen.

Waarom wijkvervoer?

Mobiliteit is voor iedereen belangrijk. Ook voor ouderen, mensen met een mobiliteitsbeperking of een kleinere portemonnee. Maar niet iedereen heeft recht op een Wmo-pas. En niet iedereen kan eenvoudig bij de bushalte komen. Daarom ondersteunen wij het wijkvervoer.

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende initiatieven wijkvervoer. Op hun eigen site kun je meer informatie vinden over hun werkwijze en tarieven. 

WijkDagen/tijdenVervoerder
Beijum, Lewenborg, Oosterparkwijk, Vinkhuizen en HoogkerkMaandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uurStichting Welmobielexterne-link-icoon
Selwerd en Paddepoel

Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Zaterdag  10:00 - 18:00 uur

Buurttaxi Selwerd en Paddepoelexterne-link-icoon
Rivierenbuurt, Helpman, de Weijert, Corpus den Hoorn, Klein Martijn, Grunobuurt en HerewegbuurtMaandag, dinsdag, woensdag, donderdag 09:00 - 17:00 uurDe Buurtvlinderexterne-link-icoon
HarenMaandag t/m vrijdag 09:00 - 13:00 uurStichting Vervoer voor Ouderen Harenexterne-link-icoon

De Grote Markt

Grote Markt moet bereikbaar zijn voor iedereen. Het is het hart van Groningen; dé plek waar inwoners verblijven en elkaar ontmoeten. 

Voor sommige inwoners is de afstand van de bushaltes aan de Westerhaven, het Gedempte Zuiderdiep of bij de Stadsschouwburg richting de Grote Markt te ver. Daarom zien we het wijkvervoer als geschikt alternatief om op de Grote Markt te komen. 

In de directe omgeving van de Grote Markt richten we taxistandplaatsen in, waar ook het wijkvervoer gebruik van kan maken.