Werken bij de gemeente Groningen

Werk je bij de gemeente Groningen? Dan werk je voor onze 235.000 inwoners, waarvan maar liefst de helft jonger is dan 35 jaar. Dat doe je samen met ruim 4000 collega’s.

We zijn nuchter maar toch ambitieus. Samenwerken met onze burgers en organisaties is hét uitgangspunt van de gemeente. Hierbij staan we voor sociale en duurzame economische groei. Want duurzaamheid is het 2e uitgangspunt bij alles wat we doen. Wil jij hieraan bijdragen? Lees dan door!

Vacatures

De openstaande vacatures bij de gemeente Groningen vind je  op Noorderlink.nl. Meer weten over werken bij de gemeente Groningen? Volg ons dan op LinkedIn.

Zzp'ers en freelancers

Voor diverse klussen en opdrachten maken we gebruik van ZZP’ers en freelancers via onze broker Yacht Inhouse Services. Meer weten? Neem contact op met inhuurdeskgroningen@yacht.nl.

Werkervaringsplaatsen

Heb je belangstelling voor een werkervaringsplaats bij de gemeente Groningen? Kijk dan op de website van Noorderlink.

Stage, afstuderen, leerwerkplek

Wil je bij de gemeente Groningen stage lopen, afstuderen of leerwerken?

• Vul minimaal 3 maanden voordat je zou willen beginnen het stageformulier volledig in.
  • De gemeente bewaart je gegevens tot 3 weken vóór de begindatum die je hebt aangegeven.
  • Als je dan nog geen reactie hebt ontvangen, zijn er geen stage-, afstudeer- of leerwerkmogelijkheden. De gemeente bewaart je gegevens dan niet meer. Je kunt het natuurlijk later altijd nog een keer proberen.

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Werken voor de gemeente Groningen betekent werken voor een organisatie die ruimte biedt om te leren en te ontwikkelen. We hebben volop mooie arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken. Van ons eigen digitaal leerplatform tot een Individueel Keuzebudget dat je kunt inzetten voor extra vrije dagen of extra salaris.

Alle ruimte om te leren en ontwikkelen

De gemeente Groningen ontwikkelt volop. Of het nu gaat om zorg voor elkaar, verkeer, gezondheid, ondernemen, onderwijs of een schone stad; ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Dat vraagt om medewerkers die zich ook willen ontwikkelen. Uiteraard faciliteren wij die ontwikkeling volop.

Ontwikkel jezelf

Alle ontwikkelingen in de gemeente Groningen vragen ook om ontwikkelmogelijkheden voor jou. En die bieden we je. Van ons eigen digitaal leerportaal 'Groningen Leert!' tot live inspiratiesessies.

Er zijn diverse doorgroeimogelijkheden voor jou, zowel binnen de directie waar je komt te werken als in de gehele organisatie. Zo is onze directeur van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling ooit begonnen als trainee en zijn vele stagiairs doorgegroeid naar mooie posities binnen de gemeente.

Individueel Keuzebudget

Bovenop je salaris krijg je nog ruim 17% Individueel Keuzebudget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wilt. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen.

Divers en inclusief

Verschillen maken ons sterker. Groningen bestaat uit een diversiteit aan mensen en wij willen hier een afspiegeling van zijn. We vinden het belangrijk dat je jouw eigen identiteit en eigenheid kan behouden. Daarom wil de gemeente Groningen de diversiteit van de organisatie vergroten en de inclusie versterken.

Flexibel werken

We bieden volop mogelijkheden om parttime te werken en om je werk deels vanuit huis te doen. We voorzien in goede thuiswerkvoorzieningen, zoals bijvoorbeeld een bureaustoel of een extra scherm.