Technisch onderhoud

Dinsdagmiddag 22 augustus tussen 16:00 en 17:30 uur zijn de meeste webformulieren niet beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Werken bij de gemeente Groningen

Wil je werken bij de grootste gemeente van Noord-Nederland? De gemeente Groningen heeft regelmatig vacatures en werkervaringsplaatsen. Ook zzp-ers en freelancers kunnen zich aanmelden voor kortlopende klussen. Regelmatig bieden we bij de gemeente Groningen ook stages, afstudeeropdrachten en leerwerkplekken aan.

Vacatures

De openstaande vacatures bij de gemeente Groningen vind je  op Noorderlink.nl. Meer weten over werken bij de gemeente Groningen? Volg ons dan op LinkedIn.

Zzp-ers en freelancers

Regelmatig zoekt de gemeente Groningen voor bepaalde klussen zzp-ers en freelancers. Geinteresseerd? Schrijf je in op Jellow.nl. Bij een match neemt de gemeente Groningen contact met je op.

Werkervaringsplaatsen

Heb je belangstelling voor een werkervaringsplaats bij de gemeente Groningen? Kijk dan op de website van Noorderlink.

Stage, afstuderen, leerwerkplek

Wil je bij de gemeente Groningen stage lopen, afstuderen of leerwerken?

• Vul minimaal 3 maanden voordat je zou willen beginnen het formulier volledig in.
  • De gemeente bewaart je gegevens tot 3 weken vóór de begindatum die je hebt aangegeven.
  • Als je dan nog geen reactie hebt ontvangen, zijn er geen stage-, afstudeer- of leerwerkmogelijkheden. De gemeente bewaart je gegevens dan niet meer. Je kunt het natuurlijk altijd op een later moment nog een keer proberen.

Wat u moet weten

Werken bij de gemeente Groningen

Groningen is met meer dan 200.000 inwoners de grootste gemeente in Noord Nederland. De verwachting is dat de stad nog verder zal groeien tot 225.000 inwoners in 2030. Daarnaast is Groningen verreweg de jongste gemeente van Nederland. De stad telt ruim 55.000 studenten. De helft van de bevolking is jonger dan 35 jaar.

3000 medewerkers

Groningen wil een stad zijn waar iedereen met plezier woont, werkt en leeft. Een stad waar niemand buiten de boot valt. Om dit te bereiken werken er ruim 3000 medewerkers bij de gemeente Groningen. Dat lijkt misschien veel, maar de gemeente heeft een eigen afvalbedrijf en verricht op verschillende gebieden ook werkzaamheden voor andere gemeenten, zoals bijvoorbeeld bij de GGD.

Duurzaamheid

Het contact tussen gemeente en inwoners vindt tegenwoordig steeds meer in de wijken plaats. Want we werken steeds meer samen mét burgers, in plaats van vóór burgers. Of het nu gaat om zorg voor elkaar, verkeer, gezondheid, ondernemen, onderwijs of een schone stad: samenwerking met bewoners en organisaties is hét uitganspunt van de gemeente. Hierbij staan we voor sociale, duurzame economische groei, want duurzaamheid is het andere uitgangspunt bij alles wat we doen.

Tijdelijke klussen

De gemeente wil als organisatie kleiner en wendbaarder worden. Dit vraagt om andere rollen en vaardigheden van werknemers. In de plaats van vaste functies komen er steeds meer tijdelijke klussen, waar breed inzetbare medewerkers nodig zijn die adviseren, regisseren en ondersteunen. De gemeente werkt hierin graag samen met zzp-ers en partners in gebundelde initiatieven, zoals City of Talent.