Vragen over zorg en hulp

De gemeente is verantwoordelijk voor zorg en ondersteuning voor alle bewoners van de gemeente. Daar vallen veel vormen van ondersteuning onder. Bijvoorbeeld beschermd wonen, de Voedselbank, dagbesteding, geldzaken, pgb, individuele begeleiding, je inzetten voor je buurt, alle vormen van jeugdhulp (Wmo).

Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. De Wmo zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zo veel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen.

Hoe het werkt

Ons dagelijks leven: school, opvoeding, werk, zorgen voor anderen, leuke dingen doen. De meeste mensen regelen dat zelf. Toch heeft iedereen wel eens ondersteuning nodig. Voor hulp en advies kunt u terecht bij de wijkteams van 'WIJ Groningen'.

Hebt u een vraag om advies of ondersteuning?

• Via het WIJ-team is de toegang tot advies en ondersteuning geregeld. Binnen het WIJ-team kunt u samen met een hulpverlener zoeken naar oplossingen voor uw probleem. Die hulpverlener kan ook een vrijwilliger zijn.
  • Wilt u andere buurtbewoners ontmoeten, meedoen aan activiteiten of deze organiseren in uw wijk? Ook dan bent u bij het WIJ-team aan het goede adres.
  • Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen hier terecht voor ondersteuning.

Op de website wij.groningen.nl leest u meer over ondersteuning en zorg voor de Wmo in de gemeente Groningen. Wilt u weten welk WIJ-team bij u in de buurt actief is? Op de homepage van de site van WIJ Groningen staat een postcodezoeker, onder het kopje 'Kunnen wij u helpen'? Na het invullen van uw postcode ziet u precies waar u bij u in de buurt terecht kunt met uw vragen.