Vragen over zorg en hulp

De gemeente is verantwoordelijk voor dagbesteding, beschermd wonen, individuele begeleiding en alle vormen van jeugdhulp.

Hoe het werkt

Ons dagelijks leven: school, opvoeding, werk, zorgen voor anderen, leuke dingen doen. De meeste mensen regelen dat zelf. Toch heeft iedereen wel eens ondersteuning nodig. Daarvoor kunt u terecht bij 'WIJ Groningen'. In de WIJ-teams werken medewerkers van verschillende organisaties en de gemeente met elkaar samen onder de naam 'WIJ Groningen'.

Hebt u een vraag om advies of ondersteuning?

• Via het WIJ-team is de toegang tot advies en ondersteuning geregeld. Binnen het WIJ-team kunt u samen met een hulpverlener, dat kan ook een vrijwilliger zijn, zoeken naar oplossingen voor uw probleem.
  • Wilt u andere buurtbewoners ontmoeten, meedoen aan activiteiten of deze organiseren in uw wijk? Ook dan bent u bij het WIJ-team aan het goede adres.
  • Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen hier terecht voor ondersteuning.

Op de website WIJ.Groningen.nl leest u meer informatie over ondersteuning en zorg in de gemeente Groningen. Ook als u wilt weten of er al een WIJ-team bij u in de buurt is, kunt u terecht op deze site. Onderaan de homepage, onder het kopje “Kunnen wij u helpen?” vindt u een postcodechecker die u precies laat zien waar u terecht kunt met uw vragen.