Verloren of gevonden voorwerp melden

Hebt u iets verloren of gevonden? Dan kunt u dat bij de gemeente melden. Het is verplicht om een gevonden voorwerp te melden. U kunt een gevonden voorwerp zelf thuis bewaren of naar een loket van de gemeente brengen.

Melden

Voorwerp verloren?

1. Kijk eerst op de landelijke website Verloren of Gevonden of misschien iemand het voorwerp al gevonden heeft.
  2. Is uw voorwerp gevonden en ligt het bij de gemeente Groningen? Dan kunt u het voorwerp ophalen tijdens onze openingstijden (Loket Centrum, Kreupelstraat 1). Neem uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs mee en bewijs van eigendom (aankoopbon of foto).

Afgeven bij de gemeente

• Als u het liever niet zelf bewaart.
  • Als de gemeente u dat vraagt, bijvoorbeeld omdat het gaat om een rijbewijs, reisdocument of betaalpas.
  • Als de eigenaar zich bij de gemeente meldt.

U kunt tijdens alle openingstijden (loket Centrum, Kreupelstraat 1) een voorwerp afgeven.

Zelf thuis bewaren

U mag een gevonden voorwerp thuis bewaren. U bent dan verantwoordelijk voor de staat en het onderhoud. Meldt de eigenaar zich binnen de bewaartermijn, dan bent u verplicht het voorwerp alsnog bij de gemeente te brengen. Is de bewaartermijn om en heeft zich niemand gemeld, dan wordt het gevonden voorwerp uw eigendom. Wilt u het voorwerp niet houden? Neem dan contact op met de gemeente: verlorenofgevonden@groningen.nl of bel 14 050.

Bewaartermijnen:

Waarde voorwerp Bewaartermijn
Minder dan € 450,00 3 maanden
Meer dan € 450,00 1 jaar

Openbaar gebouw of terrein

Hebt u iets verloren of gevonden in een openbaar gebouw (ziekenhuis, openbaar vervoer), een winkel of openbaar terrein? Gaat u dan naar de beheerder.

Fiets

Bent u uw fiets kwijt? Meld dit dan niet via gevonden of verloren voorwerpen maar ga na of uw fiets is weggehaald door de gemeente of doe aangifte bij de politie. Meer informatie vindt u op de pagina Fiets kwijt.

Iets waardevols in een ondergrondse huisvuilcontainer, glasbak of papiercontainer laten vallen?

Bel 050 367 1000 (dat kan ook in het weekend) of gebruik het contactformulier. Spreek in elk geval uw telefoonnummer in of vermeld het in uw bericht. De kosten om het verloren voorwerp uit de container te laten halen zijn € 35,00.

Gewond of dood dier op straat

Ziet u op straat een gewond of overleden dier liggen? Neem contact op met de Dierenambulance.