Onderhoud webformulieren

Van zaterdag 08:00 uur (20 okt.) tot zondag 15:00 uur (21 okt.) zijn de meeste webformulieren niet beschikbaar.

Verloren of gevonden voorwerp melden

Hebt u iets verloren of gevonden? Dan kunt u dat bij de gemeente melden. U kunt een gevonden voorwerp zelf bewaren of bij ons brengen. U bent verplicht om een gevonden voorwerp te melden.

Let op:

Doe uw melding van een gevonden voorwerp bij voorkeur via een computer (desk- of laptop). Een melding via een mobiel apparaat levert mogelijk problemen op. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Melden

Voorwerp verloren?

Afgeven

Maak afspraak

• Als u het liever niet zelf bewaart.
  • Als de gemeente u dat vraagt, bijvoorbeeld omdat het gaat om een rijbewijs, reisdocument of betaalpas.
  • Als de eigenaar zich bij de gemeente meldt.

Adres en openingstijden

U kunt ook zonder afspraak langskomen bij het loket Centrum. Ga naar bezoekadres en openingstijden.

Zelf bewaren

U mag een gevonden voorwerp thuis bewaren. U bent dan verantwoordelijk voor de staat en het onderhoud. Meldt de eigenaar zich binnen de bewaartermijn, dan bent u verplicht het voorwerp alsnog bij de gemeente te brengen.

Hoe lang bewaren

Hoe lang mag u een gevonden voorwerp bewaren?
Waarde voorwerp Bewaartermijn
Minder dan € 450,00 3 maanden
Meer dan € 450,00 1 jaar

Gevonden voorwerp zelf houden

Meldt de eigenaar zich niet binnen de bewaartermijn, dan wordt het gevonden voorwerp uw eigendom. Wilt u het voorwerp niet hebben? Neem dan contact op met de gemeente via het contactformulier of bel 14 050.

Openbaar gebouw of terrein

Hebt u iets verloren of gevonden in een openbaar gebouw (ziekenhuis, openbaar vervoer), een winkel of openbaar terrein? Gaat u dan naar de beheerder.

Fiets

Bent u uw fiets kwijt? Meld dit dan niet via gevonden of verloren voorwerpen maar ga na of uw fiets is weggehaald door de gemeente of doe aangifte bij de politie. Meer informatie vindt u op de pagina Fiets kwijt.

Iets waardevols in een ondergrondse huisvuilcontainer, glasbak of papiercontainer laten vallen?

Bel 367 1000 (dat kan ook in het weekend) of maak gebruik van het contactformulier. Spreek in elk geval uw telefoonnummer in of vermeld het in uw e-mail. De kosten om het verloren voorwerp uit de container te laten halen zijn € 35,00.

Gewond of dood dier op straat

Ziet u op straat een gewond of overleden dier liggen? Neem contact op met de Dierenambulance.