Let op: tijdelijk geen VOG aanvragen

Van maandag 24 december 2018 tot en met woensdag 2 januari 2019 kunt u geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. Meer informatie >

Verklaring omtrent gedrag (VOG) aanvragen

Hebt u een nieuwe baan of wilt u een visum aanvragen? Dan hebt u vaak een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Een VOG heette eerder een 'Bewijs van goed gedrag'.

U moet naar het loket komen voor de aanvraag. Lees goed wat u moet meenemen.

Meenemen

Let op: Als u de VOG nodig hebt voor een (vrijwilligers-)baan, laat dan ook het werkgeversgedeelte invullen.

Adressen en openingstijden

U kunt ook zonder afspraak langskomen. Dit kan niet op alle tijden. Ga naar bezoekadressen en openingstijden.

Na uw aanvraag

• Justis, onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, beoordeelt of u de aangevraagde Verklaring Omtrent het Gedrag krijgt.
  • U krijgt binnen 4 weken bericht van Justis over uw aanvraag.

Kosten Verklaring Omtrent het Gedrag
Beschrijving Prijs
Verklaring Omtrent het Gedrag € 41,35

Zelf aanvragen met DigiD

U kunt ook een VOG online aanvragen bij Justis. Dan hoeft u niet naar de gemeente te komen. U hebt daarvoor DigiD nodig. En uw werkgever moet de aanvraag eerst klaarzetten op de website van Justis. Uw werkgever heeft daarvoor eHerkenning nodig.

Werkgever laten aanvragen met eHerkenning

Uw nieuwe werkgever kan ook een VOG online aanvragen bij Justis. Dan hoeft u ook niet naar de gemeente te komen. Uw werkgever heeft daarvoor eHerkenning nodig.

Rechtstreeks aanvragen bij Justis

Bent u niet (meer) ingeschreven bij de gemeente of woont u in het buitenland, dan moet u de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) rechtstreeks aanvragen bji Justis. Dit geldt ook als u een aanvraag wilt doen voor een bedrijf of organisatie.

Machtigen

U kunt iemand vragen om voor u een VOG aan te vragen. Deze persoon moet u dan machtigen:

• Vul het machtigingsformulier (pdf 472 kB) in en plaats uw handtekening.
  • De gemachtigde moet persoonlijk langskomen bij de gemeente.

Meenemen

De gemachtigde neemt mee:

• Door u ondertekend machtigingsformulier (pdf 472 kB).
  • Door u ondertekend aanvraagformulier VOG NP (pdf 267 kB).
  • Geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs.
  • Kopie geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs van u (machtiginggever).