Verklaring omtrent gedrag (VOG) aanvragen

Hebt u een nieuwe baan of wilt u een visum aanvragen? Dan hebt u vaak een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Een VOG heette eerder een bewijs van goed gedrag. Wilt u deze verklaring aanvragen? Vul het aanvraagformulier van Dienst Justis in en neem het mee naar de gemeente. Maak hiervoor een afspraak.

Let op:

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) heette eerder een bewijs van goed gedrag.

Naar het loket

Aanvragen

1. Vul het aanvraagformulier NP (natuurlijke personen) in en print het. U vindt het 'aanvraagformulier VOG NP' op de site van www.justis.nl
  2. Maak een afspraak met de gemeente.
  3. Tijdens de afspraak neemt de baliemedewerker het formulier door dat u hebt ingevuld.
  4. De gemeente stuurt uw aanvraag naar Justis.

Meenemen

• Geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart, rijbewijs)
  • Volledig ingevuld aanvraagformulier

Let op! Als u de VOG nodig hebt voor een (vrijwilligers-)baan, laat dan ook het werkgeversgedeelte invullen.

Centrum

Kreupelstraat 1, 9712 HW Groningen.

Met afspraak: maandag 13:00 - 17:00 uur, dinsdag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur (donderdag t/m 19:00 uur). Zonder afspraak: dinsdag t/m vrijdag 09:00 - 11:00 uur.

Hoogkerk

Gesloten van 18 juli t/m 26 augustus 2016.

Vensterschool, Zuiderweg 70-2, 9744 AP Groningen.

Met en zonder afspraak: maandag t/m vrijdag 08:00 - 12:00 uur.

Lewenborg

Het Dok, Kajuit 4, 9733 CA Groningen.

Met en zonder afspraak: maandag t/m vrijdag 08:00 - 12:00 uur.

Na uw aanvraag

• Justis, onderdeel van het ministerie van Veiligheid en Justitie, beoordeelt of u de aangevraagde Verklaring Omtrent het Gedrag krijgt.
  • U krijgt binnen 4 weken bericht van Justis over uw aanvraag.

Wat u moet weten

Online aanvragen met DigiD

U kunt ook een VOG online aanvragen bij Justis. Dan hoeft u niet naar de gemeente te komen. U hebt daarvoor DigiD nodig. En uw werkgever moet de aanvraag eerst klaarzetten op de website van Justis. Uw werkgever heeft daarvoor eHerkenning nodig.

Online aanvragen met eHerkenning

Uw nieuwe werkgever kan ook een VOG online aanvragen bij Justis. Dan hoeft u niet naar de gemeente te komen. Uw werkgever heeft daarvoor eHerkenning nodig.

Rechtstreeks aanvragen bij Justis

Bent u niet (meer) ingeschreven bij de gemeente of woont u in het buitenland, dan moet u de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) rechtstreeks aanvragen op de website van Justis. Dit geldt ook als u een aanvraag wilt doen voor een bedrijf of organisatie.

Machtigen

U kunt iemand vragen om voor u een VOG aan te vragen. Deze persoon moet u dan machtigen:

• Vul het machtigingsformulier (pdf 19 kB) in en plaats uw handtekening.
  • De gemachtigde moet persoonlijk langskomen bij de gemeente.

Meenemen

De gemachtigde neemt mee:

• door u ondertekend machtigingsformulier (pdf 19 kB)
  • geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart, rijbewijs)
  • kopie geldig identiteitsbewijs van u (machtiginggever)

Kosten Verklaring Omtrent het Gedrag
Beschrijving Prijs