wedding iconTrouwambtenaar kiezen

Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren met ceremonie, dan mag u zelf kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie gaat leiden.

Hoe het werkt

  1. Kies de trouwambtenaar (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand of BABS) uit die het best bij jullie past.
  2. Neem contact op met de trouwambtenaar van jullie keuze en maak samen afspraken.
  3. Geef de naam van de trouwambtenaar door aan de gemeente, tijdens de melding van uw huwelijk of partnerschap.

De 12 trouwambtenaren

Berend de Boer

Ook in het Engels, Duits en Gronings
babsberendgroningen@gmail.com
06 30 87 90 53

Trouwambtenaar Berend de Boer

Ik vind het geweldig om in de functie van Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) een bijdrage te leveren aan de zo bijzondere dag van, in ieder geval, twee mensen. Het sluiten van een huwelijk of een partnerschapsregistratie is voor mij een feestelijke en ook plechtige gebeurtenis.

Die dag draait het om twee heel bijzondere mensen en daarom maak ik er op het stadhuis of op één van die andere prachtige trouwlocaties die de stad Groningen rijk is, ook een bijzondere gebeurtenis van. Het leven is bedoeld om mooie dingen mee te maken en te genieten.

Ik ben geïnteresseerd in mensen, het leven dat zij leiden en de keuzes die zij daarin maken. In samenspraak met u als toekomstig bruidspaar of partners wordt de huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie iets persoonlijks waar u met plezier aan terug kunt denken. Zodat ook u als bruidspaar of partners zult zeggen: "Er gaat werkelijk niets boven Groningen!"

Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand: een beroep waar je blij van wordt!

Ben Bolt

bpbolt@gmail.com
06 13 21 14 10

Trouwambtenaar Ben Bolt

Mijn naam is Ben Bolt en ik heb bijna 24 jaar in de gemeente Ten Boer gewoond en woon nu in de mooie stad Groningen. Ik was werkzaam in het basisonderwijs in de gemeente Ten Boer.

Voor jullie moet het de dag van je leven worden. Ik wil dan ook graag met jullie in een persoonlijk gesprek vooraf, afspraken maken over de mogelijkheden die er zijn om deze dag onvergetelijk voor jullie te maken. Het verloop van de plechtigheid wordt helemaal besproken, zodat je precies weet wat er gaat gebeuren en jullie je tijdens de plechtigheid zo veel mogelijk kunt ontspannen en genieten.

Na de trouwerij krijgen jullie de toespraak op papier mee naar huis en kun je deze op je gemak nog eens doorlezen. Over speciale wensen zoals muziek of bloemen in de trouwzaal kunnen we altijd afspraken maken. Ook speciale gasten heet ik graag hartelijk welkom op jullie feest. Zo hoop ik samen met jullie deze dag onvergetelijk te maken.

Graag tot ziens op jullie trouwdag.

Henk Boomker

Ook in het Engels, Duits en Zweeds
boomker@home.nl
050 534 92 64  |  06 51 54 52 17

Trouwambtenaar Henk Boomker

Hallo bruidspaar, beste partners,

Gefeliciteerd met jullie mooie voornemen. Wat fijn dat jullie elkaar vonden en nu een officiële stap gaan zetten. In de ceremonie gaat het om jullie. Om jullie verwachtingen, jullie wensen en jullie levenshouding. Op jullie grote dag moet het kloppen. Vanzelfsprekend. Jullie en jullie (buitenlandse) gasten moet zich welkom weten.

Omdat de wet slechts een klein deel van de ceremonie verplichtend voorschrijft is er veel ruimte voor de ideeën die jullie zelf hebben over de vorm en inhoud van de plechtigheid. Een eigen inbreng is overigens niet verplicht. Met mijn ervaring wil ik met graag met jullie meedenken in de mate die jullie wensen. Want dienstbaar zijn aan het welslagen van dit hoogtepunt in jullie leven is mijn uitgangspunt.

In mijn speech probeer aan te geven wat jullie verbindt en ga op zoek naar een woord, een begrip of een thema waarover ik iets over jullie kan zeggen. Misschien willen jullie ook zelf iets uitspreken, of is er iemand onder jullie gasten die een bijdrage kan leveren?  

Mijn naam is Henk Boomker (1950) en ben samen met mijn echtgenoot Elsbeth ruim 30 jaar lang eigenaar geweest van boekwinkels in Haren en Groningen. Een chronische spierziekte maakte daaraan in 2007 een einde. Gelukkig kan ik me nog steeds goed bewegen en kan ik actief zijn in cultureel Haren. Bij geloof en oecumene voel ik me betrokken maar heb respect en sta natuurlijk open voor andere visies op het leven.

Bel me gerust als jullie denken dat ik voor jullie van betekenis kan zijn bij jullie huwelijk of jullie partnerschap. Ik kan genieten van de contacten met jullie en de voorbereidingen voor de ceremonie.

O ja, ik heb een aantal huwelijken in het Duits en Engels voltrokken en hoop nog steeds dat een keer in het Zweeds te kunnen doen.

Ik zal met groot genoegen jullie officieel verbinden.

Hi,
Welcome if you want (a part of) a ceremony in English you may call me. I would be delighted to serve you and your guests to feel welcome and at ease. I ‘ll glad to hear from you. Bye!

Herzlich Willkommen,
Sie suchen einen Hochzeitsbeamten für eine (teilweise) deutschsprachige Hochzeitszeremonie. Gerne möchte ich mithelfen, dass Sie und Ihre Gäste sich willkommen und wohlfuehlen. Ich freue mich auf Ihren Anruf.
Auf Wiedersehen 

Hej!
Válkommen när ni letar efter en borgerlig vigselförrättare som talar svenska. Hör av dig om ni vill ha  en (delvis) ceremoni på svenska. Jag glädjer mig åt din svar.Vi ses!

Tot ziens

Corry Broersma - Van Vugt

corrybroersma@xs4all.nl
050 526 17 68  |  06 47 14 50 33

Trouwambtenaar Corry Broersma - van Vugt

Als ik een huwelijk heb voltrokken denk ik vaak: wat is er mooier dan een bijdrage te kunnen leveren op zo'n belangrijk moment in het leven van twee mensen, en allen die daarbij aanwezig zijn.

Al ruim 20 jaar beleef ik als ambtenaar plezier aan het gesprek met het bruidspaar voor de trouwdag. Het liefst kom ik bij jullie thuis, enkele weken voor de huwelijksvoltrekking. De eigen omgeving is voor mij belangrijk voor het beeld dat ik van jullie krijg. En als ik dan thuis kom na zo'n gesprek zeg ik: het waren toch weer zulke leuke mensen! Ik voel dan betrokkenheid en ben blij voor het a.s. bruidspaar of partnerpaar. En leef ook mee met verdrietige gebeurtenissen die in zo'n gesprek naar voren kunnen komen. Want het is wel een scharniermoment in jullie leven. Waarbij ik jullie vertrouwen heb gekregen om er iets waardevols van te maken.

Met jullie informatie als leidraad en jullie wensen voor deze dag, probeer ik met een realistische- en humoristische kijk op het leven een persoonlijk verhaal te maken voor jullie trouwdag. Vandaar dat zo'n verhaal nooit hetzelfde zal zijn, gewoon omdat geen mens hetzelfde is. Dat maakt dat het werk als ambtenaar ook zo boeiend blijft!

Het huwelijk is een feest, de huwelijksvoltrekking niet minder. En het huwelijk blijft voor mij een plechtigheid waarbij jullie een verbintenis aangaan, een band bevestigen. Dat is een besluit om bij stil te staan. Een stap die gevierd mag worden, een stap waarbij tot uitdrukking wordt gebracht wat de essentie van trouw is.

Zelf ben ik al vele jaren getrouwd, wij hebben één zoon, een lieve schoondochter en drie kleinkinderen waar wij veel plezier aan beleven. Ik doe vrijwilligerswerk bij Coach4You, ben betrokken bij de oecumene, en beschouw mijn ambtenaarschap als een dienstverlening aan de maatschappij.

Sylvia Drenth - De Vries

sylvri@home.nl
06 54 73 00 76

afbeelding

Hallo, mijn naam is Sylvia Drenth-de Vries, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand maar ik noem mij zelf liever de “Trouwmevrouw”. Ik ben al jaren gelukkig getrouwd en samen hebben wij 1 dochter.

Wat dit werk zo leuk maakt is dat ieder huwelijk, ieder stel, anders is. Daarom zal het nooit saai worden. Ik mag een bijdrage leveren aan een hele speciale dag, en zal dan ook altijd mijn best doen om er iets bijzonders van te maken. Het is een enorme eer om mensen elkaar het “jawoord” te mogen laten geven.

De voltrekking soms met een grapje, soms formeel en soms ... met een lach en een traan. Ik vind dat de huwelijksvoltrekking / geregistreerd partnerschap dan ook helemaal van jullie moet zijn, zoals jullie het willen hebben. Traditioneel, ontspannen, stijlvol of humoristisch … zeg het maar! De gemeente Groningen telt veel mooie trouwlocaties met diverse mogelijkheden en faciliteiten. Daarnaast is het ook mogelijk om op een vrije locatie te gaan trouwen.

Ik kom graag bij jullie thuis om alles door te spreken, en wil graag een bijdrage leveren om van jullie trouwdag een onvergetelijke dag te maken. Mijn motto is niets moet en bijna alles mag.

Fokke Fennema

Ook in het Engels en Duits
frfglimmen@gmail.com
06 53 78 55 26

Trouwambtenaar Fokke Fennema

Toen ik in 2011 gevraagd werd het huwelijk te sluiten van goede vrienden kon ik niet vermoeden dat er nog vele zouden volgen. Die ene keer als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand een huwelijk voltrekken op een van de mooie trouwlocaties van de Gemeente Haren stond garant voor mijn enthousiasme dit vaker te mogen en kunnen doen.

En zo hebben sedertdien veel, vaak jonge, mensen elkaar het jawoord gegeven tijdens een ceremonie die niet alleen uiteraard geheel volgens de wettelijke eisen verliep, maar die dikwijls ook op heel bijzondere en eigen wijze werd vormgegeven in goed overleg met het bruidspaar.

Het huwelijk is een feest, de huwelijksvoltrekking niet minder. Maar naast het benadrukken van het heel bijzondere van juist dít bruidspaar, is het van belang te letten op een stijlvolle en formeel juiste gang van zaken. Ik vind het een eer gevraagd te worden als ambtenaar, en stel er een eer in om samen met de aanstaande echtelieden de huwelijksdag dat cachet te geven dat het verdient, en dat past bij juist deze mensen.

Jan Geuken

Ook in het Engels en Duits
geuken@xs4all.nl
050 302 4302 | 06 27 15 60 33

Trouwambtenaar Jan Geuken

Geboren in Assen in 1959 en via Stad in het dorp Ten Boer beland. Ik was als rijks- en gemeenteambtenaar onderwijs werkzaam. Mijn passies liggen in regionaal historisch onderzoek (Noorden), filosofie/zingeving, verhalenverteller/toneelspelen en lopen.

Trouwambtenaar ben ik meer dan 20 jaar en met veel plezier. Het valt me op dat de mensen die ik heb ontmoet allemaal een eigen verhaal hadden. Ik vind het leuk om met jullie in gesprek te komen en te luisteren naar jullie idee over de invulling van de plechtigheid.

Dat kan ook wat minder persoonlijk, dus gewoon kort en wat zakelijker. Maar we kunnen ook kijken hoe we jullie persoonlijke verhaal gaan vormgeven in een toespraak. Want jullie wensen staan centraal (het is jullie feestje), dus gaat voldoen aan jullie verwachtingen. Vaak vinden we inspiratie in een voor jullie veelzeggend lied, gedicht of zelfs een film of boek. Of uit wat jullie vertellen over eigen levenservaringen, van jezelf en van jullie samen.

Er zit vaak mooie inspiratie in ieder mensenleven. Kwestie van samen goed kijken, dan wordt de kans op een tevreden echtpaar over dit gedeelte van de dag het grootst. En ik ben zelf tevreden als het echtpaar bij het nalezen van de toespraak (die krijg je mee) tegen elkaar zegt: "ja, dit ging echt over ons".

Calista van Haastert - Van Limburgh

Ook in het Engels, Frans en Duits
calistavanhaastert@home.nl
06 28 12 73 60

Trouwambtenaar Calista van Haastert - van Limburgh

Een belangrijk onderdeel van jullie trouwdag is de huwelijks voltrekking. Ondanks het officiële karakter hiervan, vind ik het heel uitdagend er een gezellige, ongedwongen en blije plechtigheid van te maken met veel ruimte voor persoonlijke wensen, humor en ideeën .

Vanzelfsprekend is er voldoende aandacht en ruimte in mijn speech voor familie, getuigen en vrienden. Ook kinderen zijn voor mij altijd een belangrijk onderdeel van de plechtigheid en betrek ik er graag bij. Willen jullie muziek, elkaar toespreken, iemand een gedicht of lied laten voordragen of de ringen laten geven, het zijn allemaal mogelijkheden die ik in het kennismakingsgesprek graag met jullie bespreek.

Ik vind het fijn, dat ik het vertrouwen krijg om “de eerste bladzijde” van jullie levensboek te mogen schrijven en vertellen.

Janny Schijf - Bos

Ook in het Engels en Drents
jannyschijfbos@hotmail.com
06 22 56 33 62

Trouwambtenaar Janny Schijf - Bos

Het is voor mij een groot voorrecht om, als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, in contact te zijn met twee mensen die van elkaar houden. Mensen die het vele jaren samen fijn willen hebben en die daardoor positieve energie uitstralen.

Het liefst ontmoet ik de paren bij hen thuis, enkele weken voor de huwelijksvoltrekking. Hun eigen omgeving maakt deel uit van het beeld dat ik van hen krijg. Om mijn toespraak persoonlijk te kunnen maken, wil ik graag weten wie ze zijn, hoe ze elkaar hebben ontmoet, wat hen bindt, waarom ze voor elkaar hebben gekozen en met elkaar oud willen worden.

Een huwelijksvoltrekking is een serieuze zaak, maar zonder humor zou het een saaie ceremonie worden. Ik ga voor de afwisseling. Met plezier verleen ik mijn medewerking om bijzondere wensen van het paar in vervulling te laten gaan.

Lammie Schuiling - Van Boon

lmschuiling@gmail.com
050 534 63 50
06 43 53 46 26

Trouwambtenaar Lammie Schuiling

Mijn naam is Lammie Schuiling en sinds zeven jaar ben ik een BABS. Dit doe ik met erg veel plezier.

Het is voor mij telkens weer bijzonder als twee mensen een verbintenis in het openbaar willen aangaan. Daarbij houd ik van maatwerk waarin de trouwgelofte centraal staat. De persoonlijke wensen van het bruidspaar zijn belangrijk voor mij. Ruimte voor creatieve in breng van familie en/of vrienden behoren voor mij tot de mogelijkheden. Mij gaat het erom dat jullie verbintenis in welke vorm dan ook een gedenkwaardig moment zal zijn en zal bijdragen aan een onvergetelijke trouwdag.

Sandra Talsma

trouwambtenaarsandratalsma@gmail.com
06 26 31 08 30

Trouwambtenaar Sandra Talsma

De liefde vieren!

Gefeliciteerd aanstaand bruidspaar. Jullie hebben plannen om te trouwen en de liefde te vieren met familie en vrienden. Of je het groots of intiem wilt doen... duidelijk is dat jullie een trouwambtenaar nodig hebben. En natuurlijk wil je een professionele en spontane leuke en vooral persoonlijke trouwambtenaar. En laat ik dat nu zijn!

Mijn stijl laat zich het beste omschrijven als een warme en persoonlijke ceremonie, waarin jullie vanzelfsprekend centraal staan. Maar heb ook zeker oog voor de gasten. Als er kinderen zijn, betrek ik hen er ook zeker bij. Een eigen “trouwakte” tekenen vinden ze vaak erg leuk.

Wat ik over mezelf kan vertellen... geboren en getogen op het heerlijke eiland Schiermonnikoog. Daar kom ik nog regelmatig en vind het heerlijk om op het strand schelpen te zoeken. Daar kan ik weer onthaasten. Maar woon inmiddels al heel wat jaren in de stad Groningen, waar ik weer geniet van de reuring en mogelijkheden die een stad met zich meebrengt.

Ik heb een brede kijk op het leven en houd er zeker niet van om mensen in hokjes te stoppen.

Het gaat erom dat je van elkaar houdt en kiest voor elkaar in goede en slechte tijden.

Als jullie graag met mij de liefde willen vieren, neem dan contact met mij op om te kijken of ik nog beschikbaar ben.

Carla Timmerman - Houwen

carla.px@kpnmail.nl
0592 48 11 37  |  06 53 89 18 53

Trouwambtenaar Carla Timmerman - Houwen

Misschien een goede keus! Inmiddels ben ik al meer dan 20 jaar trouwambtenaar in de gemeente Groningen, heb in die tijd vele huwelijken voltrokken en ik zou dan ook graag deze dag, samen met jullie, tot een onvergetelijke willen maken.

Ik vind het geweldig om, in een onderling gesprek, een duik te nemen in het leven van twee personen. Het boeit mij om aan de hand van beider levenservaring een toepasselijke en waardevolle toespraak te maken. Ieder paar en ieder huwelijk heeft zijn eigen verhaal. Gevoelige punten, zoals geliefde personen die niet, of niet meer, aanwezig kunnen zijn, of soms ook een moeizame band met familieleden. Met veel respect wil ik dergelijke situaties met jullie bespreken om deze al dan niet op te nemen in mijn toespraak.

Natuurlijk sta ik ook open voor het invullen van de ceremonie samen met familieleden of vrienden. Het is jullie feest en het moet voor jullie een pakkend en verrassend geheel worden.

Trouwambtenaar voor 1 dag

U kunt ook een trouwambtenaar voor 1 dag laten benoemen. Bijvoorbeeld een bekende of vriend. Die krijgt dan voor 1 dag de status van trouwambtenaar.