Stadsdichter

De stadsdichter brengt poëzie onder de aandacht van inwoners van Groningen. Hij of zij schrijft per jaar 6 of meer gedichten voor verschillende Groningse aangelegenheden. Het college van B&W benoemt elke 2 jaar een nieuwe stadsdichter.

De stadsdichter

Renée Luth

Stadsdichter in 2019 en 2020 is Renée Luth. Meer informatie over haar vindt u op de website van Stadsdichter van Groningen.

Gemeente Groningen zoekt een nieuwe stadsdichter

Begin 2021 krijgt Groningen een nieuwe stadsdichter. De periode van twee jaar van de huidige stadsdichter Renée Luth zit er dan op. Dichters uit de gemeente Groningen die graag stadsdichter willen worden kunnen zich aanmelden tot 18 december 2020.

Jury

Een jury beoordeelt de inzendingen en draagt de kandidaat voor aan het college van burgemeester en wethouders. De jury bestaat uit: Petra Broomans (universitair hoofddocent Europese talen aan de RUG), Rob Pronk (voorzitter NOORDWOORD) en Joachim de Vries (creatief producent, bestuurslid TalentWeb Groningen).

Aanmelding en bekendmaking

Wil je je aanmelden? Kijk dan op de website van letterenorganisatie Noordwoord. Hier staan de voorwaarden en hoe je je aan kunt melden. Of stuur een e-mailen naar contact@noordwoord.nl voor meer informatie.

Kinderdichter

Groningen heeft ook een kinderdichter. Van 2019-2021 is dit Elin Koot van OBS Borgmanschool in Groningen. Meer informatie vindt u op de website van Het Poëziepaleis, die de verkiezing van de kinderdichter organiseert in 9 verschillende plaatsen in de provincies Groningen en Drenthe.

Contact

Stadsdichter Groningen
p/a Noordwoord
Viaductstraat 3-15 (De Puddingfabriek)
9725 BG  Groningen
emailadres: stadsdichter@noordwoord.nl