leisure iconStadsdichter

De stadsdichter brengt poëzie onder de aandacht van inwoners van Groningen. Hij of zij schrijft per jaar 6 of meer gedichten voor verschillende Groningse aangelegenheden. Het college van B&W benoemt elke 2 jaar een nieuwe stadsdichter.

De stadsdichter

Myron Hamming

De afgelopen jaren heeft Myron Hamming zich met veel enthousiasme ingezet om poëzie onder de aandacht te brengen en om in zijn werk te verwoorden wat er leeft in de Gemeente Groningen. In januari 2024 zit zijn termijn erop en start een nieuwe termijn van twee jaar.

Tot 15 november konden dichters die geïnteresseerd waren in deze positie zich aanmelden. De inzendtermijn is nu gesloten. Een commissie zal zich buigen over de sollicitaties. Tijdens de Poëzieweek 2024 draagt Myron Hamming het stokje over aan zijn opvolger en neemt feestelijk afscheid met een programma vol poëzie en muziek. De nieuwe stadsdichter wordt door wethouder Kirsten de Wrede aangesteld.

Kinderdichter

Groningen heeft ook een kinderdichter. Dat is Elin Koot van OBS Borgmanschool in Groningen. Meer informatie vindt u op de website van Het Poëziepaleis, die de verkiezing van de kinderdichter organiseert in 9 verschillende plaatsen in de provincies Groningen en Drenthe.

Contact

Stadsdichter Groningen
p/a Noordwoord
Viaductstraat 3-15 (De Puddingfabriek)
9725 BG  Groningen
stadsdichter@noordwoord.nl