Sleutel verzamelcontainer (Haren)

U woont in de voormalige gemeente Haren op een adres waar u een verzamelcontainer voor uw huisvuil gebruikt (of gaat gebruiken).

Sleutel aanvragen

U hebt een sleutel nodig om de verzamelcontainer te kunnen gebruiken. Hebt u die nog niet? Vraag een sleutel aan.

Waarom een slot op de verzamelcontainer?

Alleen de bewoners van de flat mogen hun afval in de verzamelcontainer gooien. Daarom zijn de verzamelcontainers afgesloten en krijgen alleen de flatbewoners een sleutel. Deze containers zijn niet bestemd voor bedrijfsafval. Zo zijn we er zeker van dat het afval dat in de verzamelcontainers zit ook echt afkomstig is van de flatbewoners. Alle bewoners die geen containers kwijt kunnen op hun eigen terrein mogen hun afval in een verzamelcontainer gooien. Hier vallen flat en appartement bewoners ook onder.

Kan ik met mijn sleutel elke verzamelcontainer openen?

Uw sleutel is voorzien van een nummer. Dit nummer komt overeen met het nummer van de verzamelcontainer die het dichts bij uw flat staat. Alleen deze verzamelcontainer kunt u met uw sleutel openen. Staan er meerder verzamelcontainers bij uw flat en wilt u liever uw afval in een andere verzamelcontainer kwijt? Bel dan 14 050.

Hoe u een slot op een verzamelcontainer opent, wijst zich vanzelf. Controleer wel altijd even goed dat het slot goed sluit, nadat u uw afval in de verzamelcontainer hebt gegooid.

Wat doe ik als ik mijn sleutel kwijt ben?

Bel 14 050. Doe dit zo snel mogelijk: niet alleen omdat u zonder sleutel uw afval niet kwijt kunt, maar ook omdat we moeten weten welke sleutel zoek is. Extra sleutels laten maken is kostbaar. Daarom vragen we u om zuinig te zijn op de sleutel die u krijgt.

Vindt u in of rond de flat een sleutel die niet van u is? Bel 14 050. Of kom de gevonden sleutel persoonlijk inleveren op Duinkerkenstraat 45 in Groningen.

Wat doe ik als ik een eigen container wil?

Lever uw sleutel in en vraag een eigen grijze en/of groene container aan.

Wat doe ik als ik ga verhuizen?

Lever uw sleutel in.

Hoe lever ik de sleutel in?

U kunt de sleutel persoonlijk komen inleveren op Duinkerkenstraat 45 in Groningen. Maar u kunt ook 14 050 bellen: u krijgt dan een retourenvelop thuisgestuurd, zodat u de sleutel via de post kunt opsturen (adres: Gemeente Groningen, Stadsbeheer, t.a.v. Bedrijfsbureau / Frontoffice Publieke Zaken, Antwoordnummer 232. 9700 VB Groningen).