Seizoenstandplaats of continue vergunning aanvragen

Bent u ambulant handelaar en wilt u op een vaste plek producten verkopen? Bijvoorbeeld bij een supermarkt, winkelcentrum, in een winkelstraat of park? Dan hebt u een seizoenstandplaats of continue vergunning nodig. Ook als u voor een deel van het jaar wilt handelen. Deze vergunning vraagt u aan bij de gemeente.

Gemeente Groningen

Na uw aanvraag krijgt u een brief met het besluit over uw aanvraag. Dit duurt meestal maximaal 8 weken, in sommige gevallen 16 weken.

Voorwaarden gemeente Groningen

Kosten gemeente Groningen

Tarievennota standplaatsen (pdf 832 kB)

Let op! U betaalt altijd het tarief per dag, ook al gebruikt u de standplaats maar voor een deel van de dag.

Meer informatie gemeente Groningen

Voormalige gemeente Haren

Aanvragen

Aanvraagformulier standplaatsvergunning voormalige gemeente Haren (pdf 95 kB)

Voorwaarden

Tarieven en regels verschillen in de voormalige gemeenten Haren, Ten Boer en Groningen. De gemeenteraad moet hierover besluiten nemen.

Kosten

Voor de afgifte van een vergunning wordt aan leges geheven voor het innemen van een standplaats: een vast bedrag van € 58,49 en een toeslag voor elke dag of elk dagdeel waarop op basis van de vergunning een standplaats mag worden ingenomen € 5,69 met een maximum per jaar van € 145,55

Voormalige gemeente Ten Boer

Aanvragen