Project Kamers met Aandacht

Voor jongeren van 18 tot 23 jaar die zelf geen of een beperkt vangnet hebben, maar wel op eigen benen willen staan, is er Kamers met Aandacht. Bij Kamers met Aandacht verhuren mensen een kamer aan een jongere die nét dat duwtje naar een goede toekomst nodig heeft.

Zelfstandig met ondersteuning

Inwoners die in een koop- of huurwoning wonen en nog een kamer over hebben kunnen deze verhuren. Iedere ruimte kan een Kamer met Aandacht worden. En het maakt niet uit of het bij een gezin, een alleenstaande of in een studentenhuis is. Als verhuurder helpt u de jongere door een veilige en zelfstandige woonplek te bieden en daarbij een oogje in het zeil te houden. Ondertussen blijft de jongere begeleiding krijgen vanuit de betrokken hulporganisatie. Kamers met Aandacht is daarom méér dan het verhuren van een kamer. Als verhuurder bent u van betekenis voor iemand die al het één en ander heeft meegemaakt.

Hoe werkt het?

Kamers met Aandacht besteedt veel aandacht aan het koppelen van verhuurders en jongeren. De jongeren om wie het gaat werken of studeren, kunnen de huur maandelijks voldoen en hebben geen (verslavings-)problemen. Als verhuurder bepaalt u zelf hoe u de jongere wil ondersteunen. Dit bespreekt u samen met een coördinator van Kamer met Aandacht. Misschien vindt u het gezellig als een jongere af en toe mee eet? Lijkt het u leuk om samen te sporten of helpt u liever met de administratie? Jongeren zijn op hun beurt bereid om een wederdienst te doen. Bijvoorbeeld een klusje in huis, even oppassen, de hond uitlaten of boodschappen halen.

Kamers met Aandacht werkt met een tijdelijk huurcontract van minimaal 1 en maximaal 5 jaar. U kunt toestemming krijgen om mee te doen aan het project, zonder dat u uw huurtoeslag kwijtraakt. Het tijdelijke huurcontract is gekoppeld aan een begeleidingsovereenkomst voor de jongere en een vrijwilligersovereenkomst met de verhuurder. De begeleider van de jongere komt regelmatig op bezoek en is jullie eerste aanspreekpunt. Daarnaast kunnen verhuurders ondersteuning krijgen vanuit Kamers met Aandacht.

Uw huis, hun thuis?

Kamers met Aandacht is een proefproject van de stichting Kamers met Aandacht in samenwerking met alle Groninger gemeenten. Wilt u meer weten over het project of hebt u een kamer die u graag wilt verhuren aan een jongere? Kijk dan op kamersmetaandacht.nlexterne-link-icoon of bel 06 111 346 85.