Parkeervergunning voor schippers aanvragen

Bent u beroepsschipper en wilt u uw auto in parkeren in de buurt van uw ligplaats in Groningen? Dan hebt u parkeervergunning voor beroepsschippers nodig: de schippersvergunning. Daarmee kunt u parkeren op een aantal plaatsen aan het Eemskanaal of aan de Oosterhaven.

Aanvragen

  • De aanvraag doet u bij het Havenkantoor. Daar krijgt u een formulier mee.
  • U scant dit formulier in en stuurt het als bijlage mee met het Contactformulier Parkeren. In plaats daarvan kunt u het formulier ook langsbrengen bij Loket Parkeren in Groningen.
  • U krijgt een factuur. Na betaling is uw vergunning actief.

Havenkantoor

Oosterkade 14
9711 RS Groningen
050 367 85 37

Maandag t/m vrijdag 09:00 - 12:00 uur en 13:00 - 16:00 uur

Voorwaarden

  • U hebt een postadres in de gemeente Groningen.
  • U staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • U hebt een meetbrief.

Bezoekersvergunning voor schippers

  • Bent u charterschipper? En neemt u een ligplaats in aan de Hoge der A in Groningen? Dan kunt u een bezoekersvergunning aanvragen waarmee uw bezoek gratis kan parkeren in de Schildersbuurt.
  • Bent u beroepsschipper of charterschipper? En neemt u een ligplaats in aan het Eemskanaal noordzijde tussen Oosterhavenbrug/Balkgat, het Eemskanaal zuidzijde of de Oosterhaven? Dan kunt u een bezoekersvergunning aanvragen waarmee uw bezoek gratis kan parkeren in de Oosterparkbuurt, aan het Eemskanaal zuidzijde tussen Oosterhavenbrug/Balkgat, aan het Eemskanaal zuidzijde en aan de Oosterhaven.

Parkeervergunning opzeggen

Geef uw opzegging door via het contactformulier. Vermeld de bedrijfsnaam en het KvK-nummer. Uw parkeervergunning wordt dan beëindigd. En u krijgt het parkeergeld retour voor de maanden waarin u de vergunning niet gebruikt (alleen als het bedrag € 10,00 of hoger is).

Hebt u nog een parkeerpas? En hebt u daar borg voor betaald? Vul dan het formulier Aanvraag restitutie borg (pdf 29 kB) in en stuur het op (samen met de pas) naar het Parkeerbedrijf. Dan krijgt u de borg teruggestort op uw rekening.

Kosten

Kosten parkeervergunning voor schippers
Beschrijving Prijs
Schippersvergunning, per jaar € 68,64

Contact

Telefoon 14 050
Contactformulier

Zelf langskomen bij Loket Parkeren? Kijk op de pagina Bezoekadressen en openingstijden.