Parkeervergunning voor huisarts of verloskundige aanvragen

Bent u huisarts of verloskundige? Dan kunt u om te parkeren een verzorgendenvergunning of praktijkvergunning aanvragen.

Aanvragen

Met de verzorgendenvergunning kunt u tijdens uw werk uw auto gratis parkeren in alle wijken van Groningen. Met de praktijkvergunning kunt u parkeren in de buurt van uw praktijk. Een verzorgendenvergunning of praktijkvergunning vraagt u aan bij de gemeente.

Aanvraagformulier (pdf 62 kB)

Voorwaarden

• Als u een praktijkvergunning aanvraagt: u hebt geen parkeerruimte op eigen terrein.
  • U kunt 1 praktijkvergunning per praktijk krijgen. Dat geldt ook voor een groepspraktijk.
  • U bent als huisarts of verloskundige geregistreerd in het BIG.
  • De praktijk waarvoor u werkt, staat in het handelsregister ingeschreven op een adres in de gemeente Groningen.

Na uw aanvraag

Wanneer u het aanvraagformulier hebt ingevuld, stuurt u deze als bijlage op via het contactformulier. U kunt het formulier ook langsbrengen bij het Loket Parkeren.

Als u alle benodigde informatie hebt aangeleverd en u voldoet aan de voorwaarden, krijgt u de verzorgendenvergunning toegewezen. U kunt een afspraak maken om de vergunning te betalen.

Parkeervergunning opzeggen

Geef uw opzegging door via het contactformulier. Vermeld bij 'Uw vraag':

• Het nummer van uw BIG-registratie.
  • Uw KvK-nummer.
  • Om welke soort parkeervergunning het gaat.
  • Vanaf welke datum u wilt opzeggen.

Uw parkeervergunning wordt dan beëindigd. En u krijgt het parkeergeld retour voor de maanden waarin u de vergunning niet gebruikt (alleen als het bedrag € 10,00 of hoger is).

Hebt u nog een parkeerpas? En hebt u daar borg voor betaald? Vul dan het formulier Aanvraag restitutie borg (pdf 29 kB) in en stuur het op (samen met de pas) naar het Parkeerbedrijf. Dan krijgt u de borg teruggestort op uw rekening.

Kosten parkeervergunning voor huisarts of verloskundige
Beschrijving Prijs 2022 Prijs 2023
Verzorgendenvergunning, per jaar € 90,24 € 98,55
Praktijkvergunning met parkeerplaats, per jaar € 550,68 € 576,70

Telefoon 14 050

Zelf langskomen bij het Loket Parkeren?

• Harm Buiterplein 1, Groningen (Europapark)
  • Geopend op afspraak tot 13:00 uur.
  • Vrijwel alle producten zijn online af te handelen, eventueel met telefonische hulp van een medewerker. Bel 14 050.
  • Meer informatie over parkeren.
  • Raadhuisplein 10, Haren - receptie
  • U kunt alleen pinnen