Parkeervergunning voor huisarts of verloskundige aanvragen

Bent u huisarts of verloskundige? Dan kunt u om te parkeren een verzorgendenvergunning of praktijkvergunning aanvragen.

Met de verzorgendenvergunning kunt u tijdens uw werk uw auto gratis parkeren in alle wijken van Groningen. Met de praktijkvergunning kunt u parkeren in de buurt van uw praktijk. Een verzorgendenvergunning of praktijkvergunning vraagt u aan bij de gemeente. Zie ook Parkeren in Haren.

Hoe het werkt

Waaraan u moet voldoen

• Als u een praktijkvergunning aanvraagt: u hebt geen parkeerruimte op eigen terrein.
  • U kunt 1 praktijkvergunning per praktijk krijgen. Dat geldt ook voor een groepspraktijk.
  • U bent als huisarts of verloskundige geregistreerd in het BIG.
  • De praktijk waarvoor u werkt, staat in het handelsregister ingeschreven op een adres in de gemeente Groningen.

Na uw aanvraag

Wanneer u het aanvraagformulier hebt ingevuld, stuurt u deze als bijlage op via het contactformulier. U kunt het formulier ook langsbrengen bij het Loket Parkeren.

Als u alle benodigde informatie hebt aangeleverd en u voldoet aan de voorwaarden, krijgt u de verzorgendenvergunning toegewezen. U kunt een afspraak maken om de vergunning te betalen.

Wat u moet weten

Parkeervergunning opzeggen

Geef uw opzegging door via het contactformulier. Vermeld het nummer van uw BIG-registratie en uw KvK-nummer. Uw parkeervergunning wordt dan beëindigd. En u krijgt het parkeergeld retour voor de maanden waarin u de vergunning niet gebruikt (alleen als het bedrag € 10,00 of hoger is).

Hebt u nog een parkeerpas? En hebt u daar borg voor betaald? Vul dan het formulier Aanvraag restitutie borg (pdf 29 kB) in en stuur het op (samen met de pas) naar het Parkeerbedrijf. Dan krijgt u de borg teruggestort op uw rekening.

Kosten parkeervergunning voor huisarts of verloskundige
Beschrijving Prijs
Verzorgendenvergunning, per jaar € 68,64
Praktijkvergunning met parkeerplaats, per jaar € 489,60

Telefoon 14 050
Contactformulier

Zelf langskomen bij het Loket Parkeren? Kijk op de pagina Bezoekadressen en openingstijden.