Open data

Open data is informatie die beschikbaar is voor iedereen. Iedereen mag deze informatie gebruiken.

Open dataportaal

Wilt u zelf aan de slag met datasets van de gemeente Groningen? De gemeente biedt open datasets aan op het Open dataportaalexterne-link-icoon.

Onderzoek

Bent u benieuwd naar de uitkomsten van de Wijkenquête? Of wilt u meer weten over werkgelegenheid in de stad Groningen?
Bekijk de lijst van recente onderzoeken door OIS Groningenexterne-link-icoon (Onderzoek, Informatie en Statistiek Groningen).

Informatie op de kaart

Informatie van de stad, uw buurt of wijk is ook beschikbaar in de vorm van kaarten. U kunt dit vinden op het portaal van GEO-informatieexterne-link-icoon.

Statistiek

De belangrijkste statistische informatie van de gemeente Groningen kunt u vinden in publicaties door OIS Groningenexterne-link-icoon. Zoekt u meer of andere informatie? Vraag het aan bij OIS Groningenexterne-link-icoon.

Kerncijfers

Bent u op zoek naar cijfers van de stad per thema? Of wilt u gegevens op gemeente-, wijk en buurtniveau?
U kunt statistieken naar eigen inzicht samenstellen en downloaden als tabel, grafiek of kaart met de Gronometerexterne-link-icoon.

Panels

De gemeente wil over verschillende onderwerpen graag de mening van inwoners weten. Wilt u ook uw mening geven en uw ervaringen delen? Word dan lid van Groningen Gehoordexterne-link-icoon.Er is een inwonerspanel en een burgerschouwpanel. Deelname is gratis en vrijblijvend.

Monitors

Met doorlopend onderzoek probeert de gemeente een goed beeld te krijgen van verschillende ontwikkelingen in de stad.

CBS Urban Data Center regio Groningen

CBS en de gemeente Groningen gaan gezamenlijk data verzamelen, verwerken en presenteren in een nieuwe organisatie, het CBS Urban Data Center Regio Groningenexterne-link-icoon. U kunt nu al gegevens vinden in CBS Statlineexterne-link-icoon.