help-support iconOnafhankelijke Cliëntondersteuning

Een uitkering aanvragen, een vraag over zelfstandig wonen of hulp bij het aanvragen van zorg: allemaal ingewikkelde dingen waar u soms wel wat hulp bij kunt gebruiken. Het is soms best even zoeken waar u recht op hebt en waar u het beste terecht kunt. Is dat bij u het geval? Laat dan iemand met u meedenken. U kunt ervoor kiezen om iemand te laten meedenken die u goed kent, zoals bijvoorbeeld een vriend of familielid. Maar het kan ook iemand zijn die u nog niet kent.

Onafhankelijke Cliëntondersteuner (OCO)

Zo iemand heet een Onafhankelijke Cliëntondersteuner (OCO). Samen met hem of haar kijkt u naar welke zorg, hulp of middelen u goed kunt gebruiken. Dit kan van alles zijn op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen en werk en inkomen. De cliëntondersteuner helpt u om uw vragen en wensen op een rijtje te zetten.

Ook kan er iemand met u meegaan tijdens gesprekken of meedenken over afspraken. U kunt hiervoor vanuit de gemeente Groningen terecht bij MEE Noord en OCO Tinten. De ondersteuning die ze aanbieden is gratis.

Meer informatie

MEE Noord

website: www.meenoord.nl
e-mail: aanmeldpunt@meenoord.nl
telefoon: 088 023 1100

OCO Tinten

website: www.ocotinten.nl
e-mail: info@ocotinten.nl
telefoon: 050 305 52 34