Motor, camper, aanhangwagen of caravan parkeren

Wilt u uw motor, camper, aanhangwagen of caravan parkeren op straat? Voor een motor, aanhangwagen of caravan hebt u geen parkeervergunning nodig, voor een camper mogelijk wel.

Motor

U kunt uw motor op de stoep parkeren. Dat mag zonder parkeervergunning en u hoeft daarvoor ook niet naar een parkeerautomaat. Uw geparkeerde motor mag anderen niet hinderen.

U kunt uw motor ook parkeren in sommige buurtstallingen in de stad Groningen. Kijk op de website met buurtstallingen voor meer informatie.

Camper

Is uw camper langer dan 6 meter en/of hoger dan 2,40 meter? Dan mag u uw camper maximaal 3 dagen (3 x 24 uur) op straat parkeren in de omgeving van uw huis. Voor campers die korter zijn dan 6 meter en/of lager dan 2,40 meter en eigenlijk gebruikt worden als een personenauto, gelden dezelfde regels als voor personenauto's.

Woont u in een betaald-parkerenwijk? Dan moet u het kenteken van de camper invoeren en betalen bij de parkeerautomaat. Als uw camper korter dan 6 meter en/of lager dan 2,40 meter is, kunt u voor uw camper ook een parkeervergunning voor bewoners aanvragen.

Aanhangwagen

U mag uw aanhangwagen maximaal 3 dagen (3 x 24 uur) op straat parkeren in de omgeving van uw huis.

U kunt uw auto met aanhangwagen parkeren (gebruikmakend van twee parkeervakken) zonder extra parkeervergunning voor de aanhangwagen. Natuurlijk hebt u in een betaald-parkerenwijk voor de auto wel een vergunning nodig of moet u betalen bij de parkeerautomaat.

U hebt geen parkeervergunning nodig en u hoeft ook niet naar een parkeerautomaat om een losse aanhangwagen (zonder auto) te parkeren.

Caravan

U mag uw caravan maximaal 3 dagen (3 x 24 uur) op straat parkeren in de omgeving van uw huis.

U kunt uw auto met caravan parkeren (gebruikmakend van twee parkeervakken) zonder extra parkeervergunning voor de caravan. Natuurlijk hebt u in een betaald-parkerenwijk voor de auto wel een vergunning nodig of moet u betalen bij de parkeerautomaat.

U hebt geen parkeervergunning nodig en u hoeft ook niet naar een parkeerautomaat om een losse caravan (zonder auto) te parkeren.