transport iconMotor, camper, aanhangwagen of caravan parkeren

Wat zijn de regels als u een motor, camper, aanhangwagen of caravan wilt parkeren op straat?

Motor

Waar mag ik mijn motor parkeren?

U kunt uw motor op de stoep parkeren. Dat mag zonder parkeervergunning en u hoeft daarvoor ook niet naar een parkeerautomaat. Uw geparkeerde motor mag anderen niet hinderen.

Buurtstallingen

U kunt uw motor ook parkeren in sommige buurtstallingen in de stad Groningen. Kijk op de website met buurtstallingen voor meer informatie.

Camper

Uw camper bij huis parkeren?

Dat mag maximaal 3 dagen (3 x 24 uur) op straat in de omgeving van uw huis. Woont u in een wijk met betaald parkeren? Dan moet u ook betalen voor het parkeren. U kunt het kenteken invoeren op de parkeerautomaat. 

Aanhangwagen

U mag uw aanhangwagen maximaal 3 dagen (3 x 24 uur) op straat parkeren in de omgeving van uw huis.

Aanhangwagen met auto

U kunt uw auto met aanhangwagen parkeren in 2 parkeervakken zonder extra parkeervergunning voor de aanhangwagen. Natuurlijk hebt u in een wijk met betaald parkeren voor de auto wel een vergunning nodig of moet u betalen bij de parkeerautomaat.

Losse aanhangwagen

Parkeert u de aanhangwagen zonder auto? Dan hebt u geen parkeervergunning nodig en u hoeft ook niet naar een parkeerautomaat.

Caravan

U mag uw caravan maximaal 3 dagen (3 x 24 uur) op straat parkeren in de omgeving van uw huis.

Caravan met auto

U kunt uw auto met caravan parkeren in 2 twee parkeervakken zonder extra parkeervergunning voor de caravan. Natuurlijk hebt u in een wijk met betaald parkeren voor de auto wel een vergunning nodig of moet u betalen bij de parkeerautomaat.

Losse caravan

U hebt geen parkeervergunning nodig en u hoeft ook niet naar een parkeerautomaat om een losse caravan (zonder auto) te parkeren.