Inkoop en facturen

Doet u zaken met de gemeente Groningen? Wij willen uw facturen snel en correct afhandelen. Daarvoor is het belangrijk dat uw factuur de noodzakelijke gegevens bevat.

Gevraagde gegevens op de factuur

• Ons ordernummer
  • Naam van de opdrachtgever
  • Kostenplaats binnen de gemeente Groningen (indien vermeld)
  • Wettelijke vereisten

Bekijk ook onze algemene inkoopvoorwaarden (pdf 509 kb).

Ordernummer verplicht

Leveranciers ontvangen van ons een orderbevestiging. Hierop staat een inkoopordernummer. Wilt u dit ordernummer vermelden op uw factuur? Dit kunnen wij u sneller betalen. Zonder ordernummer kan het langer duren voordat we u betalen. Of de gemeente stuurt de factuur terug.

E-facturen versturen

Vanaf 1 januari 2019 kunt u een e-factuur sturen naar de gemeente Groningen. Dit is een bestand dat automatische verwerking mogelijk maakt. Het gaat dus niet om een pdf-bestand. Een e-factuur kan vanuit uw geautomatiseerde systeem direct elektronisch worden verwerkt in het systeem van de gemeente Groningen. Bent u geïnteresseerd of wilt u e-facturen aan ons versturen? Kijk dan voor de opties op de website van onze partner iCreative. Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel de afdeling Crediteuren, tel. 050 367 80 00 (optie 3).

Nieuw KvK-nummer en btw-nummer per 2019

Door het samengaan van de gemeenten Haren, Ten Boer en Groningen hebben we een nieuw KvK-nummer en btw-nummer.

• Het nieuwe KvK-nummer is: 73558907
  • Het nieuwe btw-nummer is: 8257.83.434.B01

U kunt uw factuur als pdf mailen naar: facturendigitaal@groningen.nl
Of per post sturen naar: Gemeente Groningen, Postbus 1144, 9701 BC Groningen

Hebt u vragen over de facturering? Maak dan gebruik van het contactformulier
Of bel de afdeling Crediteuren 050 367 80 00 optie 3 (tijdens kantooruren).