Gratis les over omgaan met geld

Team Preventie van de Groningse Kredietbank (GKB) verzorgt gratis voorlichtingen, gastlessen, cursussen en workshops. Bent u geïnteresseerd om voor uw school of organisatie jeugd of volwassenen beter te leren omgaan met geld? Dan kunt u vrijblijvend een aanvraag indienen via het contactformulier. Team Preventie neemt contact met u op en bespreekt samen met u de mogelijkheden.

Waarom aanvragen?

Goed omgaan met geld is lastig voor veel jongeren en volwassenen. Daarom is het belangrijk om informatie over omgaan met geld en het voorkomen van geldzorgen vroeg aan te bieden. Bijvoorbeeld in het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs. Maar ook aan studenten van de universiteit en volwassen. Om u een idee te geven hieronder een aantal mogelijkheden:

Workshops

  • Week van het Geld - Elk voorjaar organiseert team Preventie in onze gemeente de ‘Week van het geld’ voor leerlingen van basisscholen. Tijdens deze week werken we o.a. samen met aansprekende gastdocenten, zoals FC Groningen in de Maatschappij, de stadsdichter en politieagenten.
  • ‘Jouw schuld is jouw schuld?’ – Interactief theater en workshops voor MBO-studenten. Om ze bewust te maken van hun uitgaven, te waarschuwen voor geldproblemen en het aanzetten tot het maken van gezonde financiële keuzes.

Voorlichtingen

  • Studeren & budgetteren – Eindexamenleerlingen en studenten (Universiteit/HBO) weten vaak niet wat ze financieel allemaal moeten regelen en wat op kamers gaan feitelijk kost. Ook kunnen docenten en decanen een deskundigheidsbevordering aanvragen over het signaleren van mogelijke geldzorgen en het adequaat doorverwijzen.

Gastlessen

  • MoneyWays - Voor bovenbouwleerlingen van alle niveaus staan jonge Groningse rolmodellen drie lessen voor de klas om op laagdrempelige wijze goed omgaan met geld en groepsdruk bespreekbaar te maken. MoneyWaysexterne-link-icoon is ontwikkeld door Diversion en het Nibud.
  • ‘Smart met Geld’ - een lessenserie voor leerlingen van Praktijk- en VSO-scholen. Naast de lessenserie kan team Preventie ook interactief theater aanbieden.

Contact

Zoals u ziet biedt team Preventie allerlei mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat goed bij uw organisatie past. Vul het contactformulierexterne-link-icoon in en team Preventie neemt contact met u op!