Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

Wilt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk? U regelt het persoonlijk met de gemeente.

Aanvragen

Na het versturen van het contactformulier nemen wij binnen 5 werkdagen telefonisch contact met u op. Wij leggen u dan uit hoe alles verder gaat.

Wat u in elk geval nodig hebt voor de omzetting

• Geldig identiteitsbewijs van beiden (paspoort, ID-kaart, rijbewijs).
  • Als het partnerschap in een andere gemeente is gesloten: afschrift van de akte.

Wat u moet weten

• U hoeft geen melding te doen. Vroeger ook wel 'ondertrouw' of 'aangifte' genoemd.
  • De omzetting vindt plaats zonder getuigen.
  • U kunt een partnerschap omzetten in een huwelijk in een spreekkamer aan de Kreupelstraat 1 of op een trouwlocatie in de gemeente. Op zo'n trouwlocatie is een huwelijksceremonie mogelijk.
  • Als u een geregistreerd partnerschap hebt, dan kunt u niet in het buitenland trouwen.

Kosten geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk
Beschrijving Prijs
Omzetting zonder ceremonie, Groningen  € 103,35
Omzetting met ceremonie zie melding

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de verschillen en overeenkomsten tussen huwelijk en partnerschap (en andere samenlevingsvormen zoals het samenlevingscontract) op de website van de Rijksoverheid.