Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

Wilt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk? U regelt het persoonlijk met de gemeente.

Let op:

U maakt hier een afspraak voor het inplannen van de omzetting. Dit is nog niet de daadwerkelijke omzetting. Dat gebeurt straks waar u bij bent, aan de balie of op een trouwlocatie.

Meenemen naar de afspraak

• Geldig identiteitsbewijs van beiden (paspoort, ID-kaart, rijbewijs).
  • Als het partnerschap in een andere gemeente is gesloten: afschrift van de akte.

Wat u moet weten

• U hoeft geen melding te doen. Vroeger heette die melding ook wel 'ondertrouw' of 'aangifte'. Bij een omzetting van een partnerschap in een huwelijk hoeft dat niet.
  • De omzetting vindt plaats zonder getuigen.
  • U kunt een partnerschap omzetten in een huwelijk aan het loket of op een trouwlocatie in de gemeente. Op die locatie is een huwelijksceremonie mogelijk, als u dat wilt.
  • Als u een geregistreerd partnerschap hebt, dan kunt u niet in het buitenland trouwen.

Kosten geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk
Beschrijving Prijs
Omzetting zonder ceremonie, Groningen  € 103,35
Omzetting zonder ceremonie, Haren € 103,00