Collectevergunning aanvragen

Wilt een collecte houden om geld in te zamelen voor een goed doel? Dan hebt u een vergunning nodig. Vraag de vergunning aan minstens 3 weken voordat u wilt collecteren.

Coronavirus en collectes

Vanaf 6 juni 2020 zijn er weer fysieke collectes van Erkende Goede Doelen die vermeld staan op het landelijke collecterooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Verantwoord en volgens de richtlijnen van het RIVM.

Ook kunnen er voor de vrije perioden in het landelijke collecterooster weer incidentele collectevergunningen worden aangevraagd.

Wat u moet weten

Let op! Tarieven en regels kunnen in de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer afwijken van de tarieven en regels in de stad Groningen. De gemeenteraad gaat hierover nog besluiten nemen.

Waaraan u moet voldoen

  • U moet de vergunning minstens 3 weken voor de dag van de collecte aanvragen.
  • U (of uw organisatie) moet geregistreerd zijn bij het Centraal Bureau Fondsenwerving.
  • Een organisatie mag niet meer dan 7 dagen per jaar collecteren.
  • Bent u privĂ©persoon en organiseert u een actie voor een goed doel? Dan moet u bij uw aanvraag een akkoordverklaring van het goede doel meesturen of meenemen naar de gemeente.

Hoe lang geldig

De vergunning is alleen geldig voor de dag of periode die u hebt aangevraagd. Voor elke volgende collecte moet u een nieuwe vergunning aanvragen.

Aanvragen online

Aanvragen loket

Vraagt u de collectevergunning liever aan bij het loket van de gemeente? Kom dan naar het Loket Stadstoezicht in Groningen, of het loket van de gemeente in Haren of Ten Boer.

Kijk bij Bezoekadressen en Openingstijden.

Contact

Bel 14 050 of maak gebruik van het contactformulier.

Kosten

De collectevergunning is gratis.