Bezoekersvergunning aanmelden of afmelden

Hebt u bezoek en wilt u uw bezoekersvergunning voor de stad Groningen aanmelden? Of is uw bezoek vertrokken en wilt u uw bezoekersvergunning afmelden? U regelt het online.

Uw inloggegevens worden niet bewaard

1. Kunt u niet inloggen? Verwijder dan de cookies uit uw browser.
2. Hebt u een snelkoppeling aangemaakt op uw telefoon of tablet? Verwijder deze en maak desgewenst een nieuwe aan.
3. Bent u uw inloggegevens kwijt? Volg dan deze stappen.

Bellen

  • Bellen kan ook: 0900 258 0 258.
  • Bel zodra uw bezoek heeft geparkeerd. Houd de gegevens van uw bezoekersvergunning bij de hand.
  • U kunt uw bezoek ook eerder aanmelden. Telefonisch kan dat vanaf 00:00 uur op de dag dat de aanmelding moet ingaan. Bel dus niet al op de voorgaande avond!

Inloggegevens kwijt?

Klik in uw parkeeraccount (DigiD) op het (rode) nummer van uw geldige bezoekersvergunning. Onder Documenten ziet u dan 'Brief vergunning uitgegeven'. Als u daarachter op de (rode) link 'Vergunning uitgegeven' klikt, downloadt u de brief. Uw inloggegevens (meldnummer en pincode) staan bovenaan in deze brief.

Staat de brief niet in uw account? Of hebt u geen toegang tot uw parkeeraccount? Meld het bij Loket Parkeren via het contactformulier. Dan ontvangt u alsnog uw inloggegevens.

Meerdere kentekens

U kunt meerdere kentekens doorgeven. Houdt u wel rekening met het aantal parkeeruren per week op uw bezoekersvergunning.

Automatische afmelding

Is uw bezoek er nog op het moment dat er geen betaald parkeren meer geldt? Dan wordt uw bezoekersvergunning automatisch afgemeld.

Voorgaande avond alvast online aanmelden

Komt uw bezoek aan op een tijdstip dat er geen betaald parkeren geldt? En blijft het bezoek de volgende dag minimaal tot een tijdstip dat er wel betaald parkeren geldt? Dan kunt u uw bezoekersvergunning 's avonds alvast online aanmelden. Geef dan wel een eindtijd op, dus het tijdstip waarop het bezoek weer weggaat. Doet u dit niet, dan meldt het systeem u automatisch af om 23:59 uur op de dag van aanmelding. Let er dus op dat u de juiste dag en het juiste tijdstip invoert.

Bij onvoldoende saldo

Bij online aanmelden geeft het systeem aan hoeveel uren u nodig hebt tot het moment dat betaald parkeren op die dag eindigt. Als u bijvoorbeeld om 09:00 uur aanmeldt, en betaald parkeren geldt op die dag tot 18:00 uur, dan geeft het systeem aan dat u 9 uren nodig hebt. Hebt u daar niet genoeg uren tegoed meer voor, dan weigert het systeem de aanmelding. Dit kunt u oplossen door het invullen van een (eerdere) eindtijd.

Snelkoppeling

Met een snelkoppeling op uw mobiel of tablet kunt u de bezoekersvergunning nog sneller aan- of afmelden. In de handleiding staat hoe u deze aanmaakt.

Schildersbuurt en Zeeheldenbuurt

Meldt u de bezoekersvergunning aan in de Schildersbuurt  of Zeeheldenbuurt? Vul dan ook een eindtijd in. Deze wijken bestaan uit 2 parkeergebieden (zones). Vult u geen eindtijd in, dan rekent het systeem met de eindtijd van het parkeergebied waar de parkeertijd het langst duurt (zie ook Parkeren op straat).

Parkeren in Haren

Lees alles over parkeren in de voormalige gemeente Haren.