Bewijs van in leven zijn/Attestatie de vita aanvragen

Vraagt uw pensioenfonds of andere uitkerende instantie om een bewijs dat u in leven bent? Zo'n bewijs vraagt u aan bij de gemeente. Voor loket Centrum (Kreupelstraat 1) maakt u online een afspraak. Anders belt u 14 050.

Verschil Bewijs van in leven zijn en Attestatie de vita

• Een Bewijs van in leven zijn is een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) en is bestemd voor gebruik in Nederland.
  • De Attestatie de vita is een internationaal document dat gebruikt wordt in het buitenland. De Attestatie de vita is een verklaring van de burgerlijke stand en wordt opgemaakt in 2 talen: Nederlands en Frans. Welke variant u nodig hebt, kunt u eventueel navragen bij de instantie die het document van u wil hebben.

Aanvragen Bewijs van in leven zijn

U kunt dit bewijs online aanvragen. Na de aanvraag krijgt u het uittreksel thuisgestuurd.

Bewijs nodig voor pensioenfonds?

Wanneer u het Bewijs van in leven zijn nodig hebt omdat een pensioenfonds u hierom vraagt, dan is het uittreksel gratis. In dat geval moet u wel een afspraak maken en de brief van het pensioenfonds meenemen als bewijs. Neem ook een geldig identiteitsbewijs mee en een bankpas.

Aanvragen Attestatie de vita

U moet persoonlijk langskomen en u krijgt het bewijs direct mee.

Meenemen

• Geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs.
    • Bankpas (contant betalen kan alleen bij loket Groningen Centrum).

Langskomen zonder afspraak (tijdelijk niet mogelijk)

Zie informatie loketten burgerzaken

Kosten bewijs van in leven zijn
    Beschrijving Prijs