Bedrijf beginnen vanuit uitkering

Wilt u een eigen bedrijf beginnen? En ontvangt u nu een bijstandsuitkering of een WW-uitkering? Dan kan de gemeente u helpen bij het opstarten van een bedrijf, met advies, begeleiding en financiële ondersteuning.

Aanvragen

U kunt een uitkering gemakkelijk online aanvragen. U hebt hiervoor wel een DigiD nodig. U moet bij een aantal vragen bewijzen (bewijsstukken) meesturen. Deze kunt u gemakkelijk bijvoegen. Het liefst als pdf-bestand. Een foto of een ander soort bestand mag ook. Zorg dan wel dat het document duidelijk leesbaar is.

Bijstandsuitkering voor zelfstandige aanvragenexterne-link-icoon (met DigiD)

Mijn Groningen

U kunt uw aanvraag volgen via Mijn Groningen. Ook kunt u daar later nog documenten toevoegen.

Bijstandsuitkering voor startende ondernemer verlengen

Ontvangt u een bijstandsuitkering voor zelfstandigen? En wilt u deze uitkering verlengen? U dient dan eveneens online uw aanvraag in te dienen via Mijn Groningen.

Rentedragende lening aanvragen

U kunt een rentedragende lening aanvragen als u geen geld kunt lenen bij een bank.

Hoe het werkt

Ondersteuning bij starten eigen bedrijf

Als u aan de voorwaarden voldoet, dan biedt de gemeente Groningen de volgende mogelijkheden:

  • Professionele begeleiding
  • Bijstandsuitkering voor startende ondernemer
  • Bedrijfskapitaal

Begeleiding bij starten bedrijf

Hoe zet u een eigen bedrijf op? Wat hebt u ervoor nodig en waar moet u aan denken? Hoe regelt u financiën en administratie? En hoe maakt u een ondernemersplan? Wij kunnen u helpen met tips en advies. Neem daarvoor contact met ons op.

Bedrijfskapitaal lenen

Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u geld lenen voor het opstarten van uw bedrijf. U betaalt rente over het bedrag dat u leent.

Hulp nodig?

Niet iedereen is even handig met computers en internet. Kom gerust langs bij het WIJ-teamexterne-link-icoon bij u in de buurt. We hebben op alle locaties pc’s en scanapparatuur én medewerkers die u graag op weg helpen.

Contact