Bedrijf beginnen vanuit uitkering

Wilt u een eigen bedrijf beginnen? En ontvangt u nu een bijstandsuitkering of een WW-uitkering? Dan kan de gemeente u helpen bij het opstarten van een bedrijf, met advies, begeleiding en financiële ondersteuning.

Aanvragen

U kunt een uitkering gemakkelijk online aanvragen. U hebt hiervoor wel een DigiD nodig. U moet bij een aantal vragen bewijzen (bewijsstukken) meesturen. Deze kunt u gemakkelijk bijvoegen. Het liefst als PDF-bestand. Een foto of een ander bestandstype mag ook. Zorgt u dan wel dat het document duidelijk leesbaar is.

Bijstandsuitkering voor zelfstandige aanvragen (DigiD) >

Bijstandsuitkering voor zelfstandige  aanvragen

Als we uw aanvraag hebben ontvangen houden we u op de hoogte. U krijgt bijvoorbeeld bericht wanneer we meer informatie nodig hebben. U krijgt dit per post en digitaal in Mijn Loket. In Mijn Loket  kunt u ook aanvullende bewijsstukken toevoegen als de gemeente dat van u vraagt. Ook krijgt u per mail bericht over de voortgang van de afhandeling.

Bijstandsuitkering voor startende ondernemer verlengen

Ontvangt u een bijstandsuitkering voor zelfstandigen? En wilt u deze uitkering verlengen? U dient dan eveneens online uw aanvraag in te dienen via Mijn Loket.

Rentedragende lening aanvragen

U kunt een rentedragende lening aanvragen als u geen geld kunt lenen bij een bank.

Hoe het werkt

Ondersteuning bij starten eigen bedrijf

Als u aan de voorwaarden voldoet, dan biedt de gemeente Groningen de volgende mogelijkheden:

  • Professionele begeleiding
  • Bijstandsuitkering voor startende ondernemer
  • Bedrijfskapitaal

Begeleiding bij starten bedrijf

Hoe zet u een eigen bedrijf op? Wat hebt u ervoor nodig en waar moet u aan denken? Hoe regelt u financiën en administratie? En hoe maakt u een ondernemersplan? Wij kunnen u helpen met tips en advies. Neem daarvoor contact met ons op.

Bedrijfskapitaal lenen

Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u geld lenen voor het opstarten van uw bedrijf. U betaalt rente over het bedrag dat u leent.

Hulp nodig?

Hebt u problemen met het doen van een digitale aanvraag? Dan kunt u geen digitale aanvraag doen. U kunt dan telefonisch contact opnemen met het Klanten Contact Centrum van de gemeente Groningen tel: 050 367 5000. Zij helpen u dan met uw digitale aanvraag. Als een digitale aanvraag ook dan niet mogelijk is wordt u gebeld door een medewerker van de gemeente Groningen.

Contact

  • Harm Buiterplein 1, Groningen (Europapark)
  • Met afspraak: maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur.
  • Zonder afspraak: maandag t/m vrijdag 09:00 - 11:00 uur.

Telefonisch een afspraak maken? Bel  050 367 50 00.

Meer informatie over werk en inkomen