Upgrade Zernikelaan

Opdrachtgevers gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen werken samen aan de verbetering van de verkeerssituatie en uitstraling van de Zernikelaan.

Ontwerp-Zernikelaan

Zij investeren fors in de verblijfskwaliteit en de verkeersveiligheid waarmee de sfeer en uitstraling van de Zernike Campus een boost krijgen. Oosterhof Holman is de aannemer die deze klus in de komende drie jaar gaat klaren.

Plan herinrichting Zernikelaan

De Zernike promenade wordt een brede parkstrook langs de vijver. Het gebied bij de Duisenbergvijver wordt het nieuwe groene hart van de campus. De busbaan en de weg vormen een aantrekkelijke verbinding door de Zernike Campus met bestaande en nieuwe bomen in combinatie met een fiets- en voetpad. Met deze ingrepen wordt de Zernike Campus in het noorden waar voornamelijk de bedrijven gevestigd zijn en het onderwijsdeel in het zuiden van Zernike een samenhangend geheel. Waar het goed werken en studeren is. Eind 2021 moet de totale uitvoering gereed zijn.

De nieuwe inrichting van de Zernikelaan loopt van de Ring tot aan het kernfysisch instituut aan de noordzijde op de Zernike Campus. Bij de uitvoering van de werkzaamheden wordt veel rekening gehouden met het verkeer, de bedrijven en de studenten. Zo wordt het werk grotendeels tijdens de schoolvakanties uitgevoerd

Zernikelaan-projectplaat-juni-2019

Werkzaamheden Zernike Campus

Eind juni 2019 hebben opdrachtgevers gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen samen met de directie van Zernike Campus, Oosterhof Holman en Bedrijvenvereniging West een symbolische starthandeling verricht voor de werkzaamheden aan Zernike Campus voor de komende drie jaar.

In de zomervakantie van 2019 is de Zernikelaan behoorlijk aangepakt. De afritten Zernike Campus van de Ring zijn verbreed voor een goede doorstroming van het verkeer. Het gebied onder de ringweg is vernieuwd en overzichtelijker ingericht voor fiets- en autoverkeer. De Crematoriumlaan is verlegd rondom het portiersgebouw.

Starthandeling werkzaamheden. Van links naar rechts: wethouder Roeland van der Schaaf, directeur Zernike Campus Edward van der Meer, directeur Vastgoed & Investeringen RUG Erika Hepping, voorzitter Bedrijvenvereniging West Klaas Holtman, lid College van Bestuur Hanzehogeschool Rob Verhofstad en directeur Oosterhof Holman Peter Westra.

Zernikelaan-projectplaat-juni-2019

Vragen?

Hebt u vragen of opmerkingen over de Upgrade Zernikelaan? Geef uw reactie via het contactformulier.