Upgrade Zernikelaan

Opdrachtgevers gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen werken samen aan de verbetering van de verkeerssituatie en uitstraling van de Zernikelaan.

De afgelopen drie jaren investeerden zij fors in de verblijfskwaliteit en de verkeersveiligheid. Daarmee hebben de sfeer en uitstraling van Zernike Campus een boost gekregen. De werkzaamheden zijn bijna afgerond.

Uitgevoerde werkzaamheden

Het gebied rondom de Duisenbergvijver heeft een ware metamorfose ondergaan. Het is een prettige plek om te verblijven door de brede boardwalk en parkachtige inrichting. Het Zernikeplein is geheel vernieuwd en een shared space geworden, voorzien van klimaatadaptieve bloembakken. Aan de noordzijde van de Zernikelaan is de rijbaan vernieuwd en ook een parkachtige zone aangelegd. Bij het entreegebied vanaf de noordelijke ringweg en de Zonnelaan zijn de rijbaan vernieuwd, fietspaden verbreed en verkeerslichten geplaatst. En tot slot is bij het vernieuwde busknooppunt, met plaats voor zes bussen, rekening gehouden met de overgang naar elektrisch rijden.

Zernikelaan oktober 2021

 

Laatste werkzaamheden bij Willem-Alexander Sportcentrum

Bij het Willem-Alexander Sportcentrum wordt nog een tribune en pannacourt gerealiseerd. Dit zijn de laatste werkzaamheden, die naar verwachting starten in januari 2022. Daarna is de upgrade van de Zernikelaan helemaal afgerond.

Willem-Alexander Sportcentrum

 

Dronebeelden Zernikelaan

  • Situatie Zernikelaan in Groningen - augustus 2020

  • Situatie Zernikelaan in Groningen - juni 2020

Vragen?

Hebt u vragen of opmerkingen over de Upgrade Zernikelaan? Geef uw reactie via het contactformulier.