Jongen met spaarlamp

Word ‘junior energiecoach’ en bespaar energie

08 september 2022
Nieuws

‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. In de gemeente Groningen kunnen gezinnen met kinderen tussen de 7-12 jaar meedoen aan het spel. Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen waar ze energie kunnen besparen.

TV-held Varkentje Rund

Vijf weken lang gaat TV-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis: op lampenjacht en stekkerexpeditie. Elke week is er een nieuw filmpje met nieuwe challenges. In 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches.

‘Junior energiecoach is leuk, leerzaam en je bespaart energie’

Wethouder Energie Philip Broeksma: “Met Junior Energiecoach leren kinderen op een leuke manier veel over energie en energieverbruik van apparaten. Zo leren ze bijvoorbeeld dat je lampen niet onnodig moet laten branden, dat de verwarming soms best een graadje lager kan en dat je water en energie bespaart door korter te douchen. Het is belangrijk dat kinderen zich daar bewust van worden, helemaal nu de meeste huishoudens geconfronteerd worden met stijgende energiekosten.’

Gratis meedoen

Deelname is voor gezinnen gratis. Meer informatie en aanmelden kan op de website van Junior Energiecoach. Inschrijven kan tot en met 2 oktober. Het spel start op 7 oktober.