Woontoren Vrydemalaan

Projectontwikkelaar Koopmans is in samenwerking met de gemeente Groningen en Nijestee bezig met de ontwikkeling van een nieuwe woontoren op de hoek van de Vrydemalaan en het Wouter van Doeverenplein.

Nieuwe woontoren

De toren bevat 270 wooneenheden voor (internationale) studenten en is onderdeel van een bredere ontwikkeling in dit gebied. 
Het UMCG en de RuG zijn bezig met de ontwikkeling van de noordentree van de Healthy Ageing Campus, het gebied rond de (voormalige) Antonius Deusinglaan. Dit wordt een levendige, duurzame en gastvrije stadsomgeving voor onderwijs, onderzoek, cultuur, sport en ontspanning. De ontwikkeling van de nieuwe woontoren is één van de eerste zichtbare ontwikkelingen.

afbeelding

Impressie van de woontoren, gezien vanaf de Oosterhamrikbaan richting het zuidwesten

Als de woontoren gebouwd is, wordt de directe omgeving door de gemeente Groningen ingericht. Er worden onder andere 6 nieuwe bomen geplant en 1 nieuwe boom komt aan de Oosterhamrikkade. Zo gaat er per saldo geen enkele boom verloren. Deze nieuwe bomen hebben een diameter van ongeveer 35 centimeter. Dat is meer dan gebruikelijk.

Planning

De gemeente Groningen heeft de kavel in het voorjaar van 2021 bouwrijp laten maken. In week 22 (31 mei t/m 6 juni 2021) is de aannemer gestart met de bouwwerkzaamheden. De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden duren tot eind 2022.

Hebt u vragen over de bouwwerkzaamheden? Neem contact op met projectontwikkelaar Koopmans via info@koopmans.nl.

Wonen in de woontoren Vrydemalaan

Op de website van Nijestee vindt u meer informatie over dit woonproject.

Documenten

Contact

Als u vragen hebt over dit project kunt u deze stellen via het contactformulier.