build-reside iconWoontoren Vrydemalaan

Projectontwikkelaar Koopmans heeft in samenwerking met de gemeente Groningen en Nijestee de nieuwe Libertas woontoren ontwikkeld op de hoek van de Vrydemalaan en het Wouter van Doeverenplein. Nijestee is eigenaar van de woontoren met 270 woonruimten, de Stichting Student Housing (SSH) verhuurt de woonruimten aan de studenten van de Rijksuniversiteit.

Healthy Ageing Campus

De toren is onderdeel van een bredere ontwikkeling in dit gebied. 
Het UMCG en de RUG zijn bezig met de ontwikkeling van de noordentree van de Healthy Ageing Campus, het gebied rond de (voormalige) Antonius Deusinglaan. Dit wordt een levendige, duurzame en gastvrije stadsomgeving voor onderwijs, onderzoek, cultuur, sport en ontspanning. De ontwikkeling van de nieuwe woontoren is één van de eerste zichtbare ontwikkelingen. 

Wonen in de woontoren Vrydemalaan

Op de website van SSH vindt u meer informatie over de huur van een woonruimte in de toren.

Openbare Inrichting

Nu de woontoren is gebouwd, gaat de gemeente Groningen de directe omgeving inrichten. De gemeente plant onder andere 6 bomen aan het Wouter van Doeverenplein en eentje aan de Oosterhamrikkade. 

Planning

Het werk aan de openbare inrichting is begin 2023 gestart. De bestrating en de plantvakken zijn aangelegd en de afvalcontainers zijn geplaatst. De bomen worden in het najaar van 2023 geplant.

Documenten