Woontoren Vrydemalaan

Projectontwikkelaar Koopmans is in samenwerking met de gemeente Groningen bezig met de ontwikkeling van een nieuwe woontoren op de hoek van de Vrydemalaan en het Wouter van Doeverenplein.

Nieuwe woontoren

De toren bevat 270 wooneenheden voor (internationale) studenten en is onderdeel van een bredere ontwikkeling in dit gebied. 
Het UMCG en de RuG zijn bezig met de ontwikkeling van de noordentree van de Healthy Ageing Campus, het gebied rond de (voormalige) Antonius Deusinglaan. Dit wordt een levendige, duurzame en gastvrije stadsomgeving voor onderwijs, onderzoek, cultuur, sport en ontspanning. De ontwikkeling van de nieuwe woontoren is één van de eerste zichtbare ontwikkelingen.

Impressie-woontoren-Vrydemalaan

Impressie van de woontoren, gezien vanaf de Oosterhamrikbaan richting het zuidwesten
 

Als de woontoren gebouwd is, wordt de directe omgeving door de gemeente Groningen ingericht. Er worden onder andere 6 nieuwe bomen geplant en 1 nieuwe boom komt aan de Oosterhamrikkade. Zo gaat er per saldo geen enkele boom verloren. Deze nieuwe bomen hebben een diameter van ongeveer 35 centimeter. Dat is meer dan gebruikelijk.  

Planning

De gemeente Groningen zorgt voor het bouwrijp maken van de kavel. We zijn half januari 2021 begonnen met het verwijderen en verplaatsen van bomen. Naar verwachting is de kavel begin maart bouwrijp.

De bouw van de woontoren start naar verwachting medio juni 2021. Als de bouw start wordt projectontwikkelaar Koopmans het aanspreekpunt voor de bouwwerkzaamheden. Op deze pagina publiceren we dan de contactgegevens van projectontwikkelaar Koopmans.

Documenten

Contact

Als u vragen hebt over dit project kunt u deze stellen via het contactformulier.