Vrijwilligers bedankt!

Wethouder en raadsleden helpen vrijwilligers een handje mee op Dag van de Vrijwilliger

07 december 2023
Nieuws

Donderdag 7 december is de slotdag van de campagnemaand ‘Mensen maken Groningen’. Op deze Dag van de Vrijwilliger helpen wethouder Inge Jongman en een aantal raadsleden Groninger vrijwilligers een handje mee met hun vrijwilligerswerk. Ze delen ook bloemen uit om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

Wethouder Jongman bezocht vanochtend het Project Kinderkamer van Stichting Present Groningen in Lewenborg. Vrijwilligers richten daar een kinderkamer in van een alleenstaande moeder met vier kinderen. ’s Avonds helpt de wethouder vrijwilligers in woonzorgcentrum Bloemhof in Ten Boer mee met het maken van kerststukjes.

De raad helpt mee!
De raadsleden zetten zich vandaag ook in bij het Taalcafé van Humanitas en het Leger des Heils. Bij het Taalcafé schuiven de raadsleden Femke Folkerts, Rozemarijn Gierkerk en woordvoerder Alexandra Metz aan. En bij het inloophuis Bosschardt van het Leger des Heils helpen de raadsleden Elte Hillekens, Jeffry van Hoorn en Jalt de Haan mee met kleding sorteren en poffertjes bakken. De wethouder en de raadsleden overhandigen de vrijwilligers met wie ze werken bloemen om hen te bedanken voor hun inzet.

Slotdag
Vandaag is de slotdag van de campagnemaand ‘Mensen maken Groningen’.  Hiermee wil de gemeente Groningen vrijwilligerswerk waarderen, ondersteunen en stimuleren. De campagne is een samenwerking tussen de gemeente en de provincie en organisaties als Humanitas, Link050 en Stichting Present.

Waarom? Want vrijwilligers zijn goud!
Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde in onze maatschappij”, zegt wethouder Jongman (Zorg en Welzijn). “We hebben met elkaar goud in handen. We moeten onze vrijwilligers op handen dragen. Daarom is het ook zo belangrijk dat we vrijwillige inzet stimuleren, waarderen en waar mogelijk ondersteunen.”

Gemeentelijke deelname aan de Dag van Vrijwilliger is een initiatief van de gemeenteraad. De raad stelde vorige week ook de nota ‘Mensen maken Groningen: een ode aan vrijwillige inzet’ van het college van B&W vast. Daarin staan acties waarmee de gemeente extra inzet op het aantrekkelijk houden van vrijwilligerswerk en meer mensen probeert over te halen ook hun steentje bij te dragen.

Wat kun je zelf doen vandaag?
Wil je meer zien van de Dag van de Vrijwilliger? Neem dan een kijkje in ons Instagram verhaal waar onze collega’s je mee laten genieten van deze mooie dag. Je kunt natuurlijk ook zelf vrijwilliger worden, kijk dan op: www.vrijwilligersgroningen.nl .Ben je benieuwd hoe we meer inwoners kunnen bereiken om vrijwilliger te worden? Lees het in de nota vrijwillige inzet 2023-2026 .