Talentperron

Werkleertraject Zorgkracht stoomt mensen klaar voor de zorg

10 februari 2023
Nieuws

Vandaag hebben 14 mensen uit handen van wethouder Bloemhoff een certificaat ontvangen omdat ze het werkleertraject Zorgkracht goed hebben doorlopen. Zorgkracht is een traject van 6 maanden dat deelnemers, vaak met een afstand tot de arbeidsmarkt, klaarstoomt voor een carrière in de zorg. Alle deelnemers beginnen als huishoudelijke hulp bij verschillende organisaties. Na een maand starten ze met de opleiding op het MBO voor het certificaat Assisteren in Zorg en Welzijn. Met dit certificaat kunnen de deelnemers na het werkleertraject aan het werk als Zorgassistent.

Tekort in de zorg

Wethouder werk Carine Bloemhoff: “Zoals iedereen weet is er een groot tekort in de zorg. In Groningen doen we er alles aan om dit terug te dringen. Dit traject draagt daar aan bij. We hebben de deelnemers hard nodig in bijvoorbeeld de kinderopvang, ouderenzorg of in het ziekenhuis”.

Werkleertraject

Het werkleertraject is tot stand gekomen samen met de gemeente, het onderwijs en zorgpartners en gestart als pilot. Alle deelnemers die gestart zijn hebben het traject succesvol afgerond en het certificaat ontvangen. Na het werkleertraject bieden de samenwerkingspartners de deelnemers de mogelijkheid om te komen werken of om een BBL-traject te gaan volgen.

2 keer per jaar

Samenwerkingspartners zijn: Thuiszorg Comfort, AtHomeFirst, Zinn, UMCG, NNCZ, Cosis, Zorggroep Drenthe, Drenthe college, Noorderpoort en het Alfa college. De intentie is om het werkleertraject 2x per jaar te laten starten en meer samenwerkingspartners aan te laten haken