Vergoeding schoolfonds kinderen (VOS) aanvragen

Betaalt u voor uw schoolgaande kinderen een ouderbijdrage aan het schoolfonds? En hebt u een bijstandsuitkering of een laag inkomen? Dan kunt u van de gemeente Groningen een vergoeding krijgen. Dit heet de Vergoeding Ouderbijdrage Schoolfonds (VOS).

Let op: Wat betreft de regels voor de hele gemeente Groningen: 2019 is een overgangsjaar. Regels kunnen in de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer afwijken van de regels in de stad Groningen. De gemeenteraad moet hierover besluiten nemen. De VOS geldt alleen voor inwoners van de voormalige gemeente Groningen. Woont in de voormalige gemeente Haren of Ten Boer? Dan gelden voor u nog de oude regelingen.

Vergoeding voor inwoners voormalige gemeente Haren

Bent u inwoner van de voormalige gemeente Haren? Meer informatie over de mogelijkheden leest u op de pagina over het Participatiefonds Haren.

Vergoeding voor inwoners voormalige gemeente Ten Boer

Ben u inwoner van de voormalige gemeente Ten Boer? En wilt u meer informatie wat er eventueel voor u mogelijk is? Ga dan naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Vergoeding voor inwoners gemeente Groningen

Aanvragen

Aanvragen indienen voor de VOS voor het schooljaar 2018-2019 is niet meer mogelijk. Ouders van wie wij weten dat ze schooljaar 2019-2020 recht hebben op deze vergoeding, krijgen in september 2019 een brief over de VOS.

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Werk en Inkomen
Harm Buiterplein 1
9723 ZR Groningen

9701 BC Groningen

050 367 50 00 (maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:00 uur)
Let op! Houd uw burgerservicenummer bij de hand, dan kunnen we u sneller helpen.
Contactformulier Werk en Inkomen

Zonder afspraak: maandag t/m vrijdag 09:00 - 13:00 uur
Met afspraak: maandag t/m vrijdag 13:00 - 17:00 uur

Of ga voor meer informatie naar het WIJ-team bij u in de buurt.