Vergoeding laptop scholieren uit minima-gezinnen aanvragen

Hebt u een minimuminkomen? En woont u in de gemeente Groningen? En gaat uw kind voor het eerst naar vmbo, havo of vwo (brugklas)? Dan kunt u voor uw kind met geld van de gemeente een laptop kopen.

U kunt de vergoeding voor een laptop elk jaar tussen 1 september en 1 december aanvragen. Lees eerst de voorwaarden.

Voorwaarden

U kunt de laptopregeling alleen aanvragen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U hebt een minimuminkomen
  • U woont in de gemeente Groningen
  • Uw kind gaat voor het eerst naar de brugklas van een vmbo, havo of vwo
  • Uw kind voor wie u de vergoeding aanvraagt is ingeschreven op uw adres

Aanvragen

Hieronder staat de belangrijkste informatie over wat u nodig hebt om de online aanvraag te doen. Uitgebreidere informatie kunt u vinden in de handige tips.

Als u geen uitkering van de gemeente hebt, houdt dan uw inkomensgegevens van juli bij de hand. Deze hebt u nodig voor het invullen van het formulier.

DigiD en e-mailadres

U kunt een laptopregeling snel en gemakkelijk online aanvragen. U hebt hiervoor wel een DigiD nodig. Ook hebt u een e-mailadres nodig.

Het aanvraagformulier

Via het aanvraagformulier (DigiD) kunt u de vergoeding voor een laptop aanvragen. In het formulier leiden we u stap voor stap door de aanvraag. Ook leest u wanneer u bewijsstukken moet bijvoegen en welke dit zijn.

Als u alle vragen hebt ingevuld en bewijsstukken hebt toegevoegd, kunt u de aanvraag verzenden. Wij sturen een bevestigingsmail naar het e-mailadres dat u hebt ingevuld. In deze mail staat het nummer van uw aanvraag. Dit heet een zaaknummer. Dit nummer moet u goed bewaren. U kunt namelijk met dit nummer in ‘Mijn loket’ zien hoe het met uw aanvraag staat.

Contact

Kijk bij Bezoekadressen en Openingstijden.

050 367 50 00
Let op! Houd uw burgerservicenummer bij de hand, dan kunnen we u sneller helpen.
Contactformulier Werk en Inkomen