Uitreiking sportpenningen

Uitreiking gemeentelijke sportpenningen

03 februari 2023
Nieuws

Wethouder Sport, Inge Jongman heeft donderdag 2 februari op het Stadhuis negen gemeentelijke sportpenningen uitgereikt aan Groninger topsporters. Het betrof 8 individuele sporters en 1 sportteam.

De sporters die een sportpenning hebben ontvangen zijn actief in de disciplines roeien, atletiek en wielrennen. Hieronder vindt u een overzicht van de winnaars.

Topsportdiscipline
De gemeente reikt de sportpenningen uit aan individuele sporters en teams die een 1e, 2e of 3e  plaats hebben behaald bij Europese – of Wereldkampioenschappen of bij de Olympische Spelen. Ook wordt de prijs uitgereikt aan Groninger sportteams die Nederlands kampioen zijn geworden. Bij de genomineerde sporters is het een voorwaarde dat hun sport door NOC*NSF als topsportdiscipline is erkend.

Basis in Groningen
Groningen wil jonge topsporters stimuleren en aanmoedigen hun talenten te ontwikkelen. Wethouder Inge Jongman:  “Ik ben trots op onze sporters. Met de uitreiking van de sportpenningen vieren we de Groningse sport, want de basis voor deze mooie prestaties is uiteindelijk in Groningen gelegd.”