Impressie van de vernieuwde Peter Petersenschool in Haren.

Uitbreiding en renovatie Peter Petersenschool in Haren van start

06 april 2023
Nieuws

Wethouder Carine Bloemhoff (Onderwijs) gaf vandaag samen met leerlingen van jenaplanschool Peter Petersen het startsein voor de uitbreiding en renovatie van hun school in Haren. De reden voor de uitbreiding is dat de school is gegroeid en blijft doorgroeien volgens de prognoses. Ook het twintig jaar oude bestaande gebouw wordt gerenoveerd, zodat de school de komende jaren weer vooruit kan met een mooi en duurzaam gebouw.

Carine Bloemhoff, wethouder Onderwijs: “De school is, naast thuis, misschien wel de belangrijkste plek in het leven van een kind. Ze speelt een belangrijke rol bij het veilig en gezond opgroeien van kinderen en jongeren. Om daaraan bij te dragen, investeren we als gemeente Groningen de komende jaren miljoenen in nieuwbouw en renovatie van tientallen schoolgebouwen met het scholenplan Gro Up. Zo ook in de Peter Petersenschool.  Ik ben trots op het mooie ontwerp van de school. Het past bij deze tijd. Het centrale leerplein zorgt voor een inspirerende en gezonde leeromgeving voor kinderen en leerkrachten’’.

Ontwerp

In het ontwerp voor de Peter Petersenschool staan de begrippen: samen werken en leven, transparantie en verbinding en duurzaamheid centraal. De school krijgt er vier extra lokalen bij en een nieuwe speelzaal rond een groot centraal leerplein, dat ook te gebruiken is als ruimte om met alle kinderen en ouders samen te zijn. Het prachtige groene schoolplein heeft ook een belangrijke plek in het ontwerp. Alle lokalen krijgen een buitendeur die directe toegang biedt tot het nieuw ingerichte groene speelplein en de nieuwe torteltuin. De eerder door ouders aangelegde torteltuin wordt verplaatst naar het speelplein. De torteltuin is een soort ontdektuin met kruipbuizen, bomen, planten en een doolhof van wilgentenen. De renovatie van het bestaande gebouw bestaat uit aanpassingen op het gebied van onderwijskundige functionaliteit, onderhoud en duurzaamheid.

Als alles volgens planning verloopt, is de uitbreiding en renovatie rond het eerste kwartaal 2024 klaar.