Tijdelijke Huisvestingslocatie Groningen Zuid.jpg

Tijdelijke huisvesting Scholenplan Gro-Up vraagt om investering van ruim 2,9 miljoen

12 juli 2023
Nieuws

Vanaf 2020 is de gemeente Groningen bezig met het uitvoeren van het Scholenprogramma Gro-Up. Voor een deel van deze scholen is tijdelijke huisvesting nodig, zodat de kinderen een locatie hebben om naar school te gaan zolang er aan hun eigen school gewerkt wordt.

Noordelijke Wijken
In de noordelijke wijken is het pand aan de Bessemoerstraat aangewezen als tijdelijke huisvesting locatie. Maar voordat de verschillende scholen hier gebruik van kunnen maken, moet het pand eerst worden aangepast en gerenoveerd. Voor deze aanpassingen en renovatie is een uitvoeringskrediet nodig van ruim 2,9 miljoen.

Groningen Zuid
Verschillende scholen in de hele gemeente Groningen worden aangepakt in het Scholenplan Gro-Up. Zo werd eerder een uitvoeringskrediet van 2,3 miljoen vastgesteld voor een tijdelijke huisvesting locatie aan de Helper Brink 30 voor verschillende scholen in Groningen Zuid. 

Goede kwaliteit 
De financiële verordening schrijft voor om de tijdelijke huisvesting in 15 jaar af te schrijven. Gezien de goede kwaliteit van de aan te schaffen tijdelijke huisvesting stellen wij voor deze in 20 jaar af te schrijven in plaats van de voorgeschreven 15 jaar.