Tegemoetkoming voor energieprijzen

Het kabinet werkt aan een regeling voor een eenmalige tegemoetkoming voor lagere inkomens (Enregietoeslag). Dit door de stijgende energieprijzen.

Hoe de regeling eruit gaat zien weten we op dit moment niet precies. Wat weten we wel?

Wanneer, hoeveel en voor wie?

We weten dat het kabinet voor 1 april 2022 ongeveer € 200,00 aan alle huishoudens met een bijstandsuitkering wil betalen. Ook mensen met een sociaal minimum inkomen krijgen misschien geld.

Ik heb een bijstandsuitkering

Als u een bijstandsuitkering hebt, hoeft u hier zelf niets voor te doen. Dit gaat via de gemeenten. Als u recht op het geld hebt, dan krijgt u dat van uw gemeente.

We weten nog niet wanneer we dat doen. Dat ligt aan het moment waarop het kabinet klaar is met de regeling. We doen ons best om het geld zo snel mogelijk uit te betalen.

Ik heb een laag inkomen

We weten dat het kabinet het geld ook wil geven aan mensen met een sociaal minimum inkomen of net daarboven. Maar we weten nog niet precies wat dat betekent of wat de voorwaarden zijn. Hoe dit aangevraagd moet worden weten we ook nog niet. 

Via deze pagina blijven wij u informeren over deze regeling. Het is daarom belangrijk dat u regelmatig op deze website kijkt.