Steunpunt Huren

Steunpunt Huren Groningen officieel geopend

07 december 2022
Nieuws

Vandaag opende wethouder wonen Rik van Niejenhuis het Steunpunt Huren Groningen bij het Lopster Veerhuis (Damsterdiep 36 in Groningen). Dit deed hij samen met Rik Kiers, de directeur van het Steunpunt. Het Steunpunt biedt gratis juridisch advies, bemiddeling en informatie aan alle huurders en verhuurders in de gemeente Groningen.

Deskundig, gratis en onafhankelijk

Van Niejenhuis, wethouder wonen: “Iedereen verdient een fijne en betaalbare plek om te wonen. Het maakt niet uit of je nou koopt of huurt. Steunpunt Huren staat iedere inwoner van de gemeente Groningen met een huurvraag of huurprobleem bij. Deskundig, gratis en onafhankelijk.”

Veelgestelde vragen

Het Steunpunt Huren ziet de vragen al binnenstromen sinds de aankondiging. De meestgestelde vragen gaan over bemiddelings- en servicekosten. Daarnaast gaat het vaak over zaken die een huurder niet zelf durft aan te kaarten en zich daarom laat bijstaan door het Steunpunt.

Inloopspreekuren

Rik Kiers, directeur Steunpunt Huren: “In Groningen zijn veel problemen op de huurmarkt. Niet iedereen kan of durft dat zelf aankaarten. Zeker omdat direct naar de huurcommissie gaan al een vrij grote stap is. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat we als Steunpunt Huren nu kunnen beginnen met inloopspreekuren om zo veel huurders laagdrempelig en goed te kunnen helpen.”

Website en loket

Het steunpunt is te bereiken via de website en via het fysieke loket aan het Damsterdiep. Huurders en verhuurders kunnen op de website ook terecht voor informatie over problemen rondom hoge huurprijzen, onduidelijke all-in huurprijzen, problemen met onderhoud, te hoge servicekosten en onjuiste bemiddelingskosten.

Stichting

De stichting Steunpunt Huren Groningen is onafhankelijk en wordt gesubsidieerd door de gemeente Groningen. Bij het Steunpunt werken vrijwilligers en          studenten van de RUG en Hanzehogeschool, die goed bekend zijn met het huurrecht.