U bent hier

Stembureaus in Groningen

Geopend op 15, 16 en 17 maart tussen 07:30 en 21:00 uur. Op de kaart is de actuele drukte te zien per stembureau.

Stembureaus

Neem uw stempas en een geldig identiteitsbewijs mee naar het stembureau.

Er is ook een lijst met alle stembureaus. De adressen en openingstijden van de stemlokalen staan ook op de achterzijde van de kandidatenlijst. Deze ontvangt u uiterlijk een week voor de verkiezing op uw huisadres.

Druktemeter

Bekijk de druktemeter op de kaart met stembureaus voordat u gaat stemmen. Is het druk? Ga dan op een later tijdstip. Voor een goede spreiding van kiezers, vragen wij u te stemmen in het stemlokaal dat op uw stempas staat.

Coronamaatregelen in het stemlokaal

In verband met het coronavirus doet de gemeente er alles aan om ervoor te zorgen dat u veilig kunt stemmen.

 • Op woensdag 17 maart zijn 145 stembureaus open in de gemeente Groningen.
 • Er zijn veel nieuwe, grotere stemlocaties.
 • Er zijn strikte hygiëneregels en maatregelen getroffen, zoals: looproutes, kuchschermen, verplichte handdesinfectie en 1,5 meter stickers.
 • Stembureauleden zorgen dat iedereen 1,5 meter afstand houdt.
 • Eén rood potlood per kiezer.

U ontvangt voor deze verkiezing een gezondheidscheck van het RIVM. Die valt samen met de stempassen bij u op de deurmat. U moet deze thuis goed lezen voordat u naar het stemlokaal gaat.

  Vervroegd stemmen

  Behoort u tot een kwetsbare groep? En wilt u eventuele drukte op de verkiezingsdag verkomen? In een aantal stembureaus kunt u ook vervroegd stemmen: op maandag 15 en dinsdag 16 maart.

  Briefstemmen voor 70-plussers

  Vóór 11 maart ontvangen kiezers van 70 jaar of ouder een briefstempakket thuis. U hoeft dus niet naar het stemlokaal om uw stem uit te brengen. Lees verder >

  Meer informatie

  Op wie ga ik stemmen?

  Geldig identiteitsbewijs

  Om te stemmen moet u een geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs meenemen. De geldigheid van een document mag 5 jaar verlopen zijn. Op deze documenten moet bij ‘geldig tot’ 18 maart 2016 of een latere datum staan.

  Voor het aanvragen van een vervangende stempas of kiezerspas mag het legitimatiebewijs niet verlopen zijn.

  Bent u vóór 1 februari 2021 verhuisd? 

  Uw stempas stuurt de gemeente naar het adres waar u op 1 februari 2021 stond ingeschreven. Woonde u op 1 februari in een andere gemeente, dan ontvangt u een stempas van die gemeente.

  Landelijke informatie over verkiezingen

  Ga naar rijksoverheid.nl