Sportprijzen gemeente Groningen

Elk jaar reikt de gemeente Groningen sportprijzen uit. Dit is de Sportstimuleringsprijs voor een jong sporttalent in de gemeente Groningen en de Sportpenning voor een bijzondere prestatie in de breedtesport.

Voor beide prijzen kunt u kandidaten voordragen.

Sportstimuleringsprijs

De kandidaat moet:

  • Een jonge veelbelovende sporter zijn.
  • In de gemeente Groningen wonen en/of lid zijn van een sportvereniging uit de gemeente Groningen.

Aanmelden van de kandidaten voor de Sportstimuleringsprijs kan tot 22 september 2019. Geef hierbij een uitgebreide motivering waarom deze talentvolle sporter de Sportstimuleringsprijs zou moeten krijgen.

De Adviescommissie voor de Sport selecteert uit de aanmeldingen drie genomineerden en draagt deze voor aan het college van Burgemeester en Wethouders. Het college kent vervolgens de Sportstimuleringsprijs toe aan één van de drie genomineerden. De winnaar zal op het Sportgala op 2 december bekend worden gemaakt.

Breedtesportpenning

Personen, verenigingen of organisaties komen ook in aanmerking voor een Sportpenning voor bijzondere activiteiten in breedtesport. Het gaat dan om activiteiten waardoor de maatschappelijke betrokkenheid van een vereniging zichtbaar wordt vergroot. Of als waardering voor de inzet van een persoon of vereniging/organisatie voor de breedtesport in de gemeente Groningen.

Kandidaten kunnen tot 1 oktober 2019 worden aangemeld.

De Adviescommissie voor de Sport adviseert over de toekenning van deze sportpenning. Ook deze prijs wordt tijdens het sportgala op 2 december uitgereikt.