Wethouder Jongman opent skatepark Stadspark

Skatepark in het Stadspark officieel in gebruik genomen

23 juni 2023
Nieuws

Op vrijdag 23 juni is het skatepark in het Stadspark officieel in gebruik genomen. De fanatieke skaters hebben hun rondjes al gereden, maar vandaag heeft wethouder Inge Jongman het nieuwe skatepark in het Stadspark officieel geopend. Het skatepark is een initiatief van Rollend Groningen en de gemeente Groningen. Samen met skateparkbouwer SkateOn is vanaf 2019 aan de realisatie gewerkt.

Met de aanleg van het skatepark gaat een langgekoesterde wens van de Urban Sports Community in Groningen in vervulling. Het skatepark is 900 m2 groot en is het grootste skatepark binnen de gemeente. De verwachting is dat een groep van circa 1.500 skaters, steppers en bmx’ers gebruik van het skatepark gaan maken.

Wethouder Inge Jongman (Sport) “De urban sports zijn in opkomst en erg populair onder jongeren. We voorzien met deze baan in een grote behoefte, want in je eigen stad los gaan en evenementen organiseren is toch het mooiste wat er is.”

Skate event

Na de officiële opening door de wethouder waren er diverse skatedemonstraties georganiseerd door SkateOn en het Colosseum. Voor de skaters waren bovendien best-trick contesten georganiseerd, waarbij ze het publiek konden laten zien wat ze allemaal in huis hadden. De openingsbijeenkomst is afgesloten met een prijsuitreiking voor de skater of the day.

Uitbreiding

Het is de bedoeling om het skatepark in de toekomst verder uit te breiden. Daarvoor wordt nu eerst een verkeersplan voor het Stadspark opgesteld. Dit plan moet ervoor zorgen dat het Stadspark ook in de toekomst voor alle gebruikers goed bereikbaar blijft. Voor de uitbreiding van het nieuwe Skatepark Stadspark is Rollend Groningen nog op zoek naar cofinanciering. Hierin worden ze bijgestaan door een fondsenwerver.

Urban Sports Agenda

De laatste jaren zet de gemeente Groningen steeds meer in op Urban Sports. We werken momenteel aan een Urban Sports Agenda om sporten zoals skaten, free running, bmx’en beter te faciliteren en te positioneren binnen het huidige sportlandschap.