U bent hier

Registratie levenloos geboren kind

U kunt uw levenloos geboren kind laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP).

Wat u moet weten

  • U moet de registratie aanvragen in de gemeente waar u woont.
  • Het gaat om een heel persoonlijk verzoek. Daarom kunt u alleen persoonlijk uw eigen gegevens laten aanpassen. De andere ouder kan dit dus niet voor u doen. 
  • Wanneer het kindje is geboren, maar ook de duur van de zwangerschap, maakt niet uit voor de registratie.
  • Voor de registratie van uw kindje is er een 'akte van levenloos geboren kind' of een 'akte van geboorte (levenloos)' nodig. Uw gemeente vraagt deze op bij de gemeente waar het kindje is geboren. U hoeft dit niet zelf te doen.

Geen akte aanwezig?

Als uw kindje is geboren in de eerste 24 weken van de zwangerschap, dan kan het zijn dat er geen aangifte is gedaan en dat er dus geen akte is opgemaakt. Omdat er een akte nodig is om uw kindje in te schrijven, moet u alsnog een akte op laten maken door de gemeente waar het kindje is geboren. U moet ook een bewijsstuk meenemen, bijvoorbeeld een verklaring van de (huis)arts, verloskundige of het ziekenhuis.

  • Was u tijdens de geboorte van uw kindje getrouwd of was uw kindje al erkend tijdens de zwangerschap? Dan doet u samen een schriftelijk verzoek. Dit geldt ook als u nu gescheiden bent.
  • Was u tijdens de geboorte van uw kindje niet getrouwd en was uw kindje niet erkend? Dan kan alleen de moeder een schriftelijk verzoek doen.

Online registeren

Registreren op andere manier

Loket

Meenemen

  • Geldig identiteitsbewijs

Afspraak maken

Maak een afspraak om langs te komen bij loket Centrum (Kreupelstraat 1) voor de registratie.

Schriftelijk

Stuur onderstaande documenten naar: Gemeente Groningen, Afdeling Burgerzaken, Postbus 30026, 9700 RM Groningen.

Kosten

Geen