Raad van Kinderen

Lijkt het jou leuk om, samen met andere kinderen, mee te denken over onderwerpen die in jouw gemeente spelen, wil je opkomen voor kinderen en vind je politiek interessant? Meld je dan aan voor de Raad van Kinderen!

Wie kan zich aanmelden voor de Raad van Kinderen?

Wanneer je in groep 6,7 of 8 zit van de basisschool of klas 1 van de middelbare school mag je je aanmelden om lid te worden van de Raad van Kinderen.

Hoe lang zit je in de Raad van Kinderen?

De huidige Raad van Kinderen startte in september 2017 tot en met de gemeenteraadsverkiezingen in november 2018. Omdat onze gemeente groter gaat worden mag onze raad ook groter worden. Daarom zijn we op zoek naar extra kinderen voor in de raad. De looptijd is afhankelijk van je eigen inzet, we gaan er wel vanuit dat je je minimaal 1 schooljaar inzet voor de raad van kinderen.

Wat ga je doen?

Als lid van de Raad van Kinderen denk jij mee over diverse onderwerpen. Jij weet als geen ander wat jouw leeftijdsgenoten nodig hebben voor een fijn leven. Samen met andere kinderen uit de nieuwe gemeente Groningen ga jij ideeën bedenken en tips geven, bijvoorbeeld op het gebied van sport, onderwijs of gezondheid. De Raad van Kinderen geeft advies aan de gemeenteraad.

Wat krijg je ervoor?

Je krijgt niet betaald, maar het is wel een leerzame en toffe kans. 

Hoeveel tijd ben je kwijt?

Het verschilt per week hoeveel tijd je kwijt bent. In overleg gaan we bepalen hoe vaak de Raad van Kinderen bij elkaar komt. Dit is in principe één keer per maand. Wanneer er bijzondere dingen zijn, zoals een bezoekje aan een andere gemeente, kan het zijn dat je wat meer tijd kwijt bent. Natuurlijk gaat altijd alles in overleg met jou en je ouders en kun je gewoon naar school.

Heb je nog vragen?

Dan kun je mailen naar kinderburgemeester@groningen.nl

Hoe kun je je aanmelden?

Helaas kun je je niet meer aanmelden. Dat kon tot 5 november 2018.
Uit alle inzendingen worden 5 nieuwe raadsleden gekozen. Heb je niet mee kunnen doen? Of ben je dit keer niet uitgekozen? Dan kun je je volgend jaar gewoon opnieuw aanmelden.

Meer informatie

Bekijk de korte reportage van de Raad van Kinderen van 2017. Het thema was ‘armoede’.