Len Boot en Roos van Vugt-Heeringa van NNZ en René Paas

Predicaat ‘Koninklijk’ voor NNZ

07 februari 2023
Nieuws

Op de foto zie je links Len Boot CEO van NNZ Group en Roos van Vugt-Heeringa landenmanager van NNZ Benelux

Maandag 6 februari 2023 heeft Commissaris van de Koning René Paas de oorkonde, behorende bij het predicaat Koninklijk, uitgereikt aan NNZ in Groningen.

Wethouder Economische Zaken Carine Bloemhoff was hier namens de gemeente Groningen bij aanwezig.

Noord Nederlandse Zakkenhandel N.V.

NNZ begon in 1922 als Noord Nederlandse Zakkenhandel N.V. in het pakhuis Libau aan de Hoge der A in Groningen. Via verschillende andere panden is het bedrijf sinds 2007 gevestigd aan de Aarhusweg 1 te Groningen.

De zak van Sinterklaas

Het bedrijf achter onder andere de zak van Sinterklaas richt zich in eerste instantie op de agrarische markt in Nederland. In de jaren 70 breidt het bedrijf zich uit met een vestiging in Zeeland en de eerste stap naar het buitenland vindt plaats in 1972 met een verkoopkantoor en distributiemagazijn in Long-Eaton in Groot-Brittannië. In 1985 opent men een eigen verkoopkantoor in Roswell, Georgia en na de val van de Muur in 1989 vindt er een verdere uitbreiding plaats in Oost-Europa.

Netwerk

In de afgelopen jaren ontwikkelt NNZ zich tot een spil in het internationale netwerk van toeleveranciers, producten, verpakkers, distributeurs, universiteiten, onderzoeks-instituten, overheden en klanten.