Plastic en kunststof afval inleveren

Plastic en kunststof afval hoeft u in Groningen niet te scheiden van het andere afval. U mag het in de grijze vuilniszak of in de grijze container doen. Op de Afvalwijzer staat hoe de gemeente dit afval ophaalt bij u in de buurt.

Plastic achteraf gescheiden

Plastic en kunststof wordt in de afvalscheidingsfabriek gescheiden. Dit heeft een aantal voordelen:

• Minder uitstoot van CO2
  • Meer plastic verpakkingsmateriaal gescheiden in de fabriek
  • Minder ritten van vuilnisauto’s door de stad
  • Geen extra containers nodig
  • Minder vervuiling op straat

Stop plastic verpakkingen leeg in de vuilniszak of grijze container. Zo kan het plastic makkelijker van het andere afval gescheiden worden in de fabriek.

Plastic zelf wegbrengen

• Grote, harde voorwerpen van kunststof of plastic kunt u zelf wegbrengen naar een afvalbrengstation.
  • Plastic flessen met statiegeld levert u in bij een winkel of supermarkt.

Wegbrengen in Haren

Woont u in de voormalige gemeente Haren? Dan kunt u uw plastic/kunststof afval, melk- en sappakken en blik ook inleveren bij wijkpost Haren, Van Maerlantlaan 1. Op ditzelfde adres zijn ook speciale zakken voor dit afval verkrijgbaar.

Bioplastic

Bioplastic kunt u in de groene container of biobak doen. Dit plastic wordt gemaakt van natuurlijke producten, zoals zetmeel van aardappels of maïs. U herkent bioplastic aan het logo van het kiemplantje op het plastic.