Plastic en kunststof afval inleveren

Plastic en kunststof afval hoeft u in Groningen niet te scheiden van het andere afval. U mag het in de grijze vuilniszak of in de grijze container doen. Op de Afvalwijzer staat hoe de gemeente dit afval ophaalt bij u in de buurt.

Wat u moet weten

Plastic achteraf gescheiden

Plastic en kunststof wordt in de afvalscheidingsfabriek gescheiden. Dit heeft een aantal voordelen:

• Minder uitstoot van CO2
  • Meer plastic verpakkingsmateriaal gescheiden in de fabriek
  • Minder ritten van vuilnisauto’s door de stad
  • Geen extra containers nodig
  • Minder vervuiling op straat

Plastic zelf wegbrengen

• Grote, harde voorwerpen van kunststof of plastic kunt u zelf wegbrengen naar een afvalbrengstation.
  • Plastic flessen met statiegeld levert u in bij een winkel of supermarkt.

Woont u in de voormalige gemeente Haren? Dan kunt u uw plastic/kunststof afval, melk- en sappakken en blik ook inleveren bij wijkpost Haren, Van Maerlantlaan 1. Op ditzelfde adres zijn ook speciale zakken voor dit afval verkrijgbaar.

Bioplastic

Bioplastic kunt u in de groene container of biobak doen. Dit plastic wordt gemaakt van natuurlijke producten, zoals zetmeel van aardappels of maïs. U herkent bioplastic aan het logo van het kiemplantje op het plastic.